• 瀏覽: 33,982
  • 回覆: 282
  • 追帖: 1
+8
起步時有約80人,到達終點時得返二、三十人,即係有50個人變晒做陳方安心,行行下會走咗去恤髮,真係都唔知行黎做乜很嘢!

流馬車有冇亂入?

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2023-3-26 15:37 發表

以後遊行參加者要「實名制」, 事先獲得不反對permit, 才可以遊行~
以後遊行示威準則睇怕都係跟呢樣做標準 但公安啲準則隨時變

如果單純反對132區填海我也會支持,我不是住那區。

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2023-3-26 15:42 發表

唔及二百幻人賣力;在酷暑下遊行!!
你還末知黑貓🐈同白貓都係為同一主子較力咩  攪亂局的目的為奪位 !
發生過怪事上媒體的人正是事件參與的一干人等  全部是罪

又話有 100?

引用:
原帖由 cwbguy 於 2023-3-26 15:01 發表

本來只係當區居民要示威表達意見,警方應冇咁多限制  
但出現潘焯鴻和陳展浚呢類政客的名字,件事明顯唔簡單,警方小心d有道理
起步時有約80人參與,包括d細路女,到達終點時警察人數比遊行人士更多,即係得返二、三十人  

新聞來源連結:
https://www.stheadline.com/politics/3213764/
一定要擺出個強硬姿態以收震懾之校

咁小反對,即係大多數贊成

引用:
原帖由 細菌人一路發 於 2023-3-26 15:31 發表

你又知潘生會搞事?
不如話你無限上綱上線
叫人掛牌同隻狗有乜分別
19年前,遊行中發生暴動既情況無咁嚴重,所以唔洗。
19年後,泛民申請遊行,唔識管理遊行人仕秩序,縱容暴力事件發生。
今次警方督導之下,遊行和平進行,無人混入去搞事,咁咪幾好。
唔掛牌,萬一有個三唔識七既蒙面人,隊中掟氣油彈,D人又可以賴係警察扮,賴三賴四。
唔洗實名登記,唔洗掛埋張身份證出離,我覺得已經好寬鬆了。
好多服務行業既人都要掛版返工。
無膽量去承擔,諗住搞事既,咪唔好去遊行囉。

邊類政客? 
要好似禮義廉嗰啲先得?

引用:
原帖由 細菌人一路發 於 2023-3-26 15:31 發表

你又知潘生會搞事?
不如話你無限上綱上線
叫人掛牌同隻狗有乜分別
你肯定佢唔會搞事?你擔保佢唔會搞事??

一下出咁多警力,不如下次直接唔批准好D

原本怕遊行被黑金曱甴騎劫, 哈哈, 得咁少人參與, 搞吾起!!

我又覺得呢個遊行限制幾好喎

引用:
原帖由 1q2w3e4r5t 於 2023-3-26 15:54 發表

19年前,遊行中發生暴動既情況無咁嚴重,所以唔洗。
19年後,泛民申請遊行,唔識管理遊行人仕秩序,縱容暴力事件發生。
今次警方督導之下,遊行和平進行,無人混入去搞事,咁咪幾好。
唔掛牌,萬一有個三唔識七既蒙面人,隊中掟氣油彈,D人又可以賴係警察扮,賴三賴四。
唔洗實名登記,唔洗掛埋張身份證出離,我覺得已經好寬鬆了。
好多服務行業既人都要掛版返工。
無膽量去承擔,諗住搞事既,咪唔好去 ...
同跑渣馬囉個號馬差唔多。如果遊行路線夠10K,下次可以當練跑10K。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]