• 瀏覽: 97,421
  • 回覆: 757
  • 追帖: 3
+4
引用:
原帖由 飛劍龍 於 2023-3-26 01:06 發表

證明大個女喇,有人吼,唔係豬扒 
好笑咩,白痴

警方唔會做錯,一定母女問題,其實搞到咁,點解唔轉校?留班又點?講到非禮咁大件事

引用:
原帖由 平等的水杯 於 2023-3-26 05:36 發表

警方唔會做錯,一定母女問題,其實搞到咁,點解唔轉校?留班又點?講到非禮咁大件事
對, 轉校最正確

呢單野有啲奇怪,個女有事,個老母仲會咁得閒錄音?同埋錄音做乜先?如果細心留意,媽媽把聲係好平靜,有啲似之前網上有段片又係兩母女喺地鐵嘅對話,個女喪喊話自己好辛苦唔想返學…

非禮喺學校係好嚴重指控,會唔會拖咗幾個月都冇下文?如果係真,家長拖到而家至搵東張,都幾有題。

跟車勿太貼,而家社會太多奇聞,傳媒又嘩眾取寵,之前啲自製漏水已見唔少,大家都係做吓花生友算。

引用:
原帖由 hw1chan 於 2023-3-26 05:41 發表

對, 轉校最正確
小心轉校後,小心被學生排斥。。而且,轉校後,這位女童,會唔會對學生或其他老師反感,都是未知數!。。處理好,這些事件先才重要!

引用:
原帖由 公子小白 於 2023-3-26 05:48 發表

呢單野有啲奇怪,個女有事,個老母仲會咁得閒錄音?同埋錄音做乜先?如果細心留意,媽媽把聲係好平靜,有啲似之前網上有段片又係兩母女喺地鐵嘅對話,個女喪喊話自己好辛苦唔想返學…

非禮喺學校係好嚴重指控,會唔會拖咗幾個月都冇下文?如果係真,家長拖到而家至搵東張,都幾有題。

跟車勿太貼,而家社會太多奇聞,傳媒又嘩眾取寵,之前啲自製漏水已見唔少,大家都係做吓花生友算。
就算拖了好長時間,才揾東張西望都不出奇!舊時年代,更加都唔會報導校園欺凌或其他事件,而類似事件,或許以前起其他學校,有發生過並出奇,但只是冰山一角啫!

引用:
原帖由 傑小朋友 於 2023-3-26 00:16 發表

TVB《東張西望》今日(25日)報道一宗13歲女童在天水圍校園慘遭男同學非禮案件,而且事發已經不只一次,男同學會拉扯受害女童入廁所,從後攬住她,更指下體「掂到後面」;女童情緒崩潰向家長哭訴,其後家長報案處理,不過之後校方卻反指家長「恐嚇」,更不斷催促女童學返學。 【點擊睇13歲女童校園遭非禮案】: 身為泰國人的潘太接受《東張》訪問,透露揭發事件的經過:「我個女放學時,諗住去7樓搵老師攞功課,有個男 ...
家長應先向校長反映及投訴、要求學校跟進及交代,若學校不理才再報警及向教育局投訴

如果真有其事, 間中學校長, 及當時負責老師應被炒及被撿控, 因佢地包容性侵學生喎

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-3-26 06:05 發表

如果真有其事, 間中學校長, 及當時負責老師應被炒及被撿控, 因佢地包容性侵學生喎
普通法一日法庭未判都係無罪, 聖經話要寬恕他人

引用:
原帖由 kkchan905 於 2023-3-26 00:46 發表

經常聽到學校行政失當、護短、 欺壓受害學生等等, 臭C不勝枚舉!
你估啲老師真係同你黑白是良知、下下講公義咩?😒

引用:
原帖由 用咩戶名呀 於 2023-3-26 00:59 發表

非禮喎! 學校唔理? 校長, 警察同家長出嚟解釋下好喎! 
如果呢單野咁大鑊, 冇理由東張12月到而家先報出黎, 你睇下主持人著咩衫

引用:
原帖由 傑小朋友 於 2023-3-26 00:16 發表

TVB《東張西望》今日(25日)報道一宗13歲女童在天水圍校園慘遭男同學非禮案件,而且事發已經不只一次,男同學會拉扯受害女童入廁所,從後攬住她,更指下體「掂到後面」;女童情緒崩潰向家長哭訴,其後家長報案處理,不過之後校方卻反指家長「恐嚇」,更不斷催促女童學返學。 【點擊睇13歲女童校園遭非禮案】: 身為泰國人的潘太接受《東張》訪問,透露揭發事件的經過:「我個女放學時,諗住去7樓搵老師攞功課,有個男 ...
男同學會唔會「我爸是.......」?

無射埋就算數啦

咁醒同個女錄音,點解又冇錄低同校方及警察嘅錄音?

受害人係未成年女童,正是社會上最需要保護的一群。  非禮是嚴重罪行,希望警方嚴正執法。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]