• 瀏覽: 59,450
  • 回覆: 371
+8
美國總統拜登曾表示,計劃與國家主席習近平對話,但據報中方對通話不感興趣,相信難以在短期內實現。中美上月初陷入「氣球風波」後,美國總統拜登曾表態,有意與國家主席習近平...

話不投機半句多. 老美永遠講一套, 做一套. 而家仲講到明中國為最大挑戰, 仲有乜好傾? 各有各做啦. 你老尾自己慢慢J!

新聞來源連結:
https://news.tvb.com/tc/world/641ec66073c539fefd30f075/國際-中方據報對中美元首通話興趣不大美官員指布林肯擬重新安排訪華

老美又被習大彈鐘又要加班日日夜夜china china了

美國打電話給中國...想點?

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2023-3-25 19:26 發表

老美又被習大彈鐘又要加班日日夜夜china china了
叫緊啦...🤭

附件

Screenshot_20230325_193310_com.huawei.himovie.overseas.jpg(286.41 KB)

拜登得返年幾任期, 睇怕都要等下世.
不過佢都應好快.

引用:
原帖由 ijkn 於 2023-3-25 19:28 發表

美國打電話給中國...想點?
電騙嚟不聽也吧

布林肯不要幻想吧,中國最不想見到的是他。

中國外交部叫美國敗登含撚啦

引用:
原帖由 1000day 於 2023-3-25 19:37 發表

中國外交部叫美國敗登含撚啦
無興趣同尾佬傾野~
稍後招待咗班歐洲佬先~

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2023-3-25 19:35 發表

布林肯不要幻想吧,中國最不想見到的是他。
老尾話堅持一中政策, 轉個頭就話若收回台的話就踢中出G20, 你咁有Power咁巴閉真係冇乜嘢好傾. 你老尾慢慢自high 吧!

彈鐘鐘彈鐘鐘
唔見你就係唔見你,吹呀

可能像布林肯一樣食檸檬,不獲邀請!

中國: 不要再打黎

引用:
原帖由 ^guts^ 於 2023-3-25 19:24 發表

美國總統拜登曾表示,計劃與國家主席習近平對話,但據報中方對通話不感興趣,相信難以在短期內實現。中美上月初陷入「氣球風波」後,美國總統拜登曾表態,有意與國家主席習近平...

...
早排中國唔so佢就話打氣球, 如果再唔so佢又打乜柒?

引用:
原帖由 ijkn 於 2023-3-25 19:56 發表

中國: 不要再打黎
打嚟都扱佢線。

主題標籤 #習近平
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]