• 瀏覽: 19,096
  • 回覆: 108
  • 追帖: 1
+2
睇新聞d大陸示威,比香港自由得多。

香港不再是香港。

引用:
原帖由 JackWanCHK 於 2023-3-25 15:45 發表

其實申請人應該多謝政府。  跟據過往出事經驗, 申請人都係顯示無能管理出席人士。  你管唔掂, 政府就諗辨法分擔你嘅責任。  申請人又可以顧少樣
過去根本就唔係無能,係有心想免責,一聽到嗰句乜能自發,簡直想嘔🤮
嗰幾年次次變混亂,難得安靜左幾年,唔想再見黑暴又話自發

引用:
原帖由 hfceddie 於 2023-3-25 11:47 發表

明報專訊】政府宣告「社會全面復常」下,有將軍澳居民團體發起明日100人在區內遊行及集會,反對區內填海及興建厭惡設施,雖獲警方批准,但施加多項條件。根據警方發出的不反對通知書,主辦機構「都會駅業主委員會」 ...
填海絕對涉及公眾利益,要查明呢班友資金來源,最重要有冇被地產商操控

引用:
原帖由 aaa1222 於 2023-3-25 16:39 發表

根本就係有心人,
扮遊行想搞破壞
依家仲有人會搞事?洗定patpat喇

引用:
原帖由 mega-box 於 2023-3-25 16:21 發表

睇新聞d大陸示威,比香港自由得多。

香港不再是香港。
不再是很久了。

引用:
原帖由 哈囉原始的菠菜 於 2023-3-25 13:12 發表

大陸都未洗咁做,香港行先
大陸無咁做香港就唔使唔需要咁做?兩地情況不一樣,香港經過14佔中同19暴亂咁做有乜問題?

玩轉基本法!名存實亡,台灣掉頭走!示範單位玩撚完

支持填海

做得好👍👍

這就是現今的香港 悲哀的笑話

要表達意見又唔敢表明身份,同又痕又怕痛有乜分別?

第日坐監可唔可以用返相同號碼?呢d號碼應該由懲教提供。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]