• 瀏覽: 95,569
  • 回覆: 1,067
+33
咁先進,自己用10年,才輸出外國

永遠head住全球十年

引用:
原帖由 kchaha 於 2023-3-25 13:33 發表

你都識講開源,大部份情況google告唔到佢,而且告佢冇著數
連系統個英文名都叫android 個內核唔係android? 同埋話自主研發,唔係搵個android去改掛
自己睇下鴻蒙內核 係乜嘢先講啦
下下伸手黨
原來你係goggle法律顧問🤭🤭🤭

之前阿里雲系統 咪就係 goggle 告抄襲囉
呢個就係強最強而有力嘅證據鴻蒙唔係抄law.....告佢冇著數真係你先講得出🤭😂😂😂😂😂

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2023-3-25 12:49 發表

大把歐美國家仲用緊2M上網,好心你就跳出個井。😒
而家其實芯片根本就唔需要做到咁細
14納米28納米 依然係需求最大

引用:
原帖由 屙唔出屎 於 2023-3-25 13:19 發表

美國每日有3,4千單china,二三百濕濕碎啦
咁美國就真真正正係悲鴇哀啦。

引用:
原帖由 2282008 於 2023-3-25 12:46 發表

14nm工藝國產化打破西方專利 是好的開始 往後電子產品消費者受惠😁
所以今次芯片麒麟710A
已經有人拆開曬部手機入邊 基本上完全係自己國產化
雖然性能唔算強.但係呢一小步已經好緊要

多舊魚。
湖南大學已經人手做到啦

軟件開發應該難唔到國內SE,500人團隊三個月,咩鬼都可以寫出來

引用:
原帖由 傲慢行走的花園 於 2023-3-25 13:40 發表

要做梗做到架,量產化先算啦
而家咪出左手機law

引用:
原帖由 星仔走天涯 於 2023-3-25 11:40 發表

多國打壓中國晶片技術發展,內地傳媒昨日報道,華為輪值董事長徐直軍在內部會議上透露重大技術進展,稱華為在EDA(電子設計自動化工具)等3大半導體工具軟體上均取得重大突破,2023年將完成對其全面驗證。

《每日經濟新聞》報道,該項新的技術進展是2月28日華為在深圳總部舉行總結與表彰會上,由輪值董事長徐直軍首次披露。徐直軍說,華為在PCB、CAD、EDA等3大工具軟件上均取得重大突破,其中EDA已完成 ...
好消息 

中國唔整唔代表唔識整

引用:
原帖由 nikonlee 於 2023-3-25 13:05 發表

28nm系80%,14 nm系90%需求,哪怕手機,現在很多中端手機或者三年前舊手機還是14nm,如果加上中國的堆疊技術,性能系可以追到7nm,因為堆疊技術這種中間技術應用,所以中國現在為自己爭取多了3-4年追趕時間,也打好了基礎,就像當初3G年代,華為和中興首先推中國制式TD-CDMA制式,后來就順利研發了4G,5G

了解中國科技發展史的,其實大概知道中國已經在芯片進入了正常上升軌道。追 ...
以前高通也文也武喺4g嗰陣
邊個廠商都要聽佢支笛

魅族爭啲 咁樣執咗笠🤭🤭🤭

亦都係魅族衰敗嘅開始

引用:
原帖由 烈火雄雄 於 2023-3-25 13:53 發表

咁美國就真真正正係悲鴇哀啦。
你睇佢抖音個聽證會都笑鳩死人啦
搵一個基本上都唔知科技係乜嘢嘅上去
係要7 畀全世界睇

引用:
原帖由 Dani123 於 2023-3-25 13:48 發表

自己睇下鴻蒙內核 係乜嘢先講啦
下下伸手黨
原來你係goggle法律顧問🤭🤭🤭

之前阿里雲系統 咪就係 goggle 告抄襲囉
呢個就係強最強而有力嘅證據鴻蒙唔係抄law.....告佢冇著數真係你先講得出🤭😂😂😂😂😂
睇完,android底,即係坊間冇話錯佢
google冇告阿里喎,佢只係禁止用阿里手機商預裝google生態 app

引用:
原帖由 pangyip 於 2023-3-25 13:43 發表

咁先進,自己用10年,才輸出外國
只係美國10年前嘅科技

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]