• 瀏覽: 14,364
  • 回覆: 132
美國國務院官員3月23日表示,華府正尋求在未來20年為馬紹爾群島、帛琉和密克羅尼西亞聯邦提供逾70億美元經濟援助。路透社報道稱,美國此舉旨在避免

20 年援助 70 億,每年只有幾億,還要三個國家分,請問美國,每個國家可以分得多少呢!?而如果拜老頭兩年後下台,這 70 億的援助,又會否繼續!?

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時國際/880944/美國擬20年內向3太平洋島國提供逾70億美元援助

行賄, 拉得。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2023-3-24 18:50 發表

美國國務院官員3月23日表示,華府正尋求在未來20年為馬紹爾群島、帛琉和密克羅尼西亞聯邦提供逾70億美元經濟援助。路透社報道稱,美國此舉旨在避免

令我諗起嗰個財務公司借錢廣告,借錢有回贈,分30年畀番你。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2023-3-24 18:50 發表

廿年?!下一屆個癲佬上台分分鐘一嘢推翻晒,仲要迫呢啲島仔交保護費。

吹住先!🤭

無償捐地興建導彈系統基地

比甘少,當人地係乞丐啊?!
美佬無錢就唔好充大頭啦,仲分20年,以為係買野分期付款咩

風水佬呃人十年八年,美國佬呃人呃足廿年。70億分廿年畀,其中69.99億將在第二十年畀,你哋到時仲有命就申請啦。

三個國家分,每個大約分到廿億多少少,但要分二十年,即每年一億…

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2023-3-24 20:01 發表

三個國家分,每個大約分到廿億多少少,但要分二十年,即每年一億…
換個總統,之前嘅承諾就會一筆勾銷。😒

三國話,好過無啦,食之無味,棄之可惜

20年相信老布都不在地球

我信冇問題,因為廿年內美金70億可能等於人仔70蚊

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2023-3-24 20:08 發表

換個總統,之前嘅承諾就會一筆勾銷。😒
尾國嘅承諾,換唔換總統都分分鐘一筆勾銷啦。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]