• 瀏覽: 24,416
  • 回覆: 190
  • 追帖: 1
+13
引用:
原帖由 LT3648 於 2023-3-24 18:14 發表

縱火仲係「和平示威」?
違法達義,民主精神

引用:
原帖由 jackma_498 於 2023-3-24 18:20 發表

掉汽油彈既都係和平喎
優秀人才

引用:
原帖由 owen112233441 於 2023-3-25 00:30 發表

同你地睇中國新聞一樣啫
家鄉被燒覺得慘豬豬咩?死物黎啫!
快D去巴黎幫手啦!義士!

引用:
原帖由 chenflie 於 2023-3-25 00:38 發表

所以班黃人話生於亂世…
想睇政府可以做到幾絕。去法國啦…
今次我就支持法國人打柒個政府啦。
簡直係無得傾。咁個條件,擺明係政府想食左份退休金,唔想畀!
一世人,畀左咁耐退休金份錢。突然講,你一世白做?

唔打柒個政府,仲系人?
俄羅斯應該支持復辟南斯拉夫

只能夠講,西方仍是移民勝地。 

藉口暴動,Marcon 一定係踩親條老尾,又成機俾人拉落台!
髮角佬真係hea慣又有法包食,叫佢返工就暴動,個個都當自己係皇帝!

為了搞普丁, 法國人做多兩年退休都在所不惜

引用:
原帖由 LT3648 於 2023-3-24 18:09 發表

法國多個工會當地時間周四(23日)發起第9輪全國大罷工示威,抗議法國政府早前強行通過退休制度改革法案。工會指全國示威人數創新高,達到350萬人,爆發多宗示威群眾與防暴警察衝突事件,數十名示威者受傷,至少172人被捕,另至少有149名警察受傷。在首都巴黎,便發生140宗街頭縱火事件。在英皇查理斯三世(King Charles III)即將於下周二(28日)到訪的法國西南部城市波爾多,市政廳亦遭人放火 ...
鬼叫馬卡龍唔肯做一條好狗
想歐盟國家戰略自主
無影之手一定會俾個顏色革命你
只怕喺西方民主一個肯為自己國家打算都冇乜好收場😓

美麗的風景線

引用:
原帖由 007kk 於 2023-3-25 00:45 發表

藉口暴動,Marcon 一定係踩親條老尾,又成機俾人拉落台!
髮角佬真係hea慣又有法包食,叫佢返工就暴動,個個都當自己係皇帝!
強如新西蘭總理同德國麥大媽都一樣

叫班黑暴睇下法國,佢地係咪和平上街啦,所謂西方國家口講人權,實情係極權

尾國國會又盲左?唔出黎遣責既?

法蘭西唔聽話 又話同天朝friend下 又話想烏烏停火 又話同徳意志自己搞大歐洲兵團.... 你明滴   

燒地鐵站
打爛食肆
似層相識
法國素球
缺一不可

引用:
原帖由 LT3648 於 2023-3-24 18:09 發表

法國多個工會當地時間周四(23日)發起第9輪全國大罷工示威,抗議法國政府早前強行通過退休制度改革法案。工會指全國示威人數創新高,達到350萬人,爆發多宗示威群眾與防暴警察衝突事件,數十名示威者受傷,至少172人被捕,另至少有149名警察受傷。在首都巴黎,便發生140宗街頭縱火事件。在英皇查理斯三世(King Charles III)即將於下周二(28日)到訪的法國西南部城市波爾多,市政廳亦遭人放火 ...
美麗嘅風景線

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]