• 瀏覽: 24,370
  • 回覆: 190
  • 追帖: 1
+13
法國曱甴日日有工開,香港曱甴唔恨得咁多

巴黎全市人囗216萬,毒媒又發功

又美麗了

真刺激,得果100人HL都硬唔起來... 

法國版吋伐革傘,如火如茶!

勇武抗爭遍地開花你們並不孤單香港與你同行

引用:
原帖由 LT3648 於 2023-3-24 18:09 發表

法國多個工會當地時間周四(23日)發起第9輪全國大罷工示威,抗議法國政府早前強行通過退休制度改革法案。工會指全國示威人數創新高,達到350萬人,爆發多宗示威群眾與防暴警察衝突事件,數十名示威者受傷,至少172人被捕,另至少有149名警察受傷。在首都巴黎,便發生140宗街頭縱火事件。在英皇查理斯三世(King Charles III)即將於下周二(28日)到訪的法國西南部城市波爾多,市政廳亦遭人放火 ...
背後一定有美國的影子!
而家美國會利用一些NGO、 環保組織、宗教組織等去製造社會暴動!
用來懲罰一些不聽話的國家或地方!

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2023-3-24 20:42 發表

貪玩啫
呢幅圖真係千古永流存

全球所有國家總有事情不滿,香港很快也會這樣

肛復法國,時代曱命!
沒有暴徒,只有暴政🤣

引用:
原帖由 33Chris 於 2023-3-24 20:34 發表

民主國家,市民點解唔係用選票表達意見?有咩唔滿意下次選過第二個咪得囉。
法國係咩民風啊?
法國擅長搞革命啊!

今次示威,法國人唱共產主義名曲《國際歌》。然後就開始放火。
無計架,國際歌就係法國人創作。
革命係法國人本色!全球革命都系學佢地!

因為最早知道選票解決唔到問題就係法國人!

武力革命啦! 法國人最鐘意革命

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2023-3-24 21:46 發表

巴黎全市人囗216萬,毒媒又發功
一方吹雞,八方支援!
一支穿雲箭, 千軍萬馬來相見

手足爬山?

全力支持法國手足抗爭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]