• 瀏覽: 24,843
  • 回覆: 231
+8
港協暨奧委會今日(24日)召開董事局會議,審視香港冰球協會於3月20日就早前世界冰球錦標賽播放國歌出錯事件提交的補充報告,並就昨天(23日)港協暨奧委會與冰協代表會面的內容作綜合討論。港協今日發聲明總結4點,包括冰協補充內容回應仍屬片面之詞、冰協對國歌和處理事件的重視程度嚴重不足、冰協企業管治方面亟待改善,以及港協肯定冰協領隊和相關運動員的努力,指事件絕對不應只由領隊獨力承擔。 港協認為,對於是否

必需人頭落地才能起到作用............尤其係開口埋口話自己無辜嘅關西領隊

新聞來源連結:
https://www.stheadline.com/society/3213239/播錯國歌港協暨奧委會冰協執委對國歌和處理事件的重視程度嚴重不足

咁咪俾到黃畜, 可以乘虛而入囉.

其實港協暨奧委會同冰協嘅關係係點㗎?
港協暨奧委會有冇權炒冰協嘅人?
冰協有咩經費來源?
有冇網友知道?

有做冇做好簡單答到,用語言偽術推卸責任,曱甴領隊馬上現形!

引用:
原帖由 boss.tseung 於 2023-3-24 18:01 發表

港協暨奧委會今日(24日)召開董事局會議,審視香港冰球協會於3月20日就早前世界冰球錦標賽播放國歌出錯事件提交的補充報告,並就昨天(23日)港協暨奧委會與冰協代表會面的內容作綜合討論。港協今日發聲明總結4點,包括冰協補充內容回應仍屬片面之詞、冰協對國歌和處理事件的重視程度嚴重不足、冰協企業管治方面亟待改善,以及港協肯定冰協領隊和相關運動員的努力,指事件絕對不應只由領隊獨力承擔。 港協認為,對於是否 ...
如果香港政府有心冰協知錯
就停止冰協一切資助
和用場地收費

擺明玩野

引用:
原帖由 boss.tseung 於 2023-3-24 18:01 發表

港協暨奧委會今日(24日)召開董事局會議,審視香港冰球協會於3月20日就早前世界冰球錦標賽播放國歌出錯事件提交的補充報告,並就昨天(23日)港協暨奧委會與冰協代表會面的內容作綜合討論。港協今日發聲明總結4點,包括冰協補充內容回應仍屬片面之詞、冰協對國歌和處理事件的重視程度嚴重不足、冰協企業管治方面亟待改善,以及港協肯定冰協領隊和相關運動員的努力,指事件絕對不應只由領隊獨力承擔。 港協認為,對於是否 ...
全世界係咪只有香港緊張播歌多過運動本身?

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2023-3-24 18:09 發表

炒左佢啦……唔係以後仲邊有人會重視呀?國歌呀大佬!!
絕對要殺一警百

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2023-3-24 18:09 發表

炒左佢啦……唔係以後仲邊有人會重視呀?國歌呀大佬!!
帶隊取得10比1 成績但係因為吾關體育嘅事被炒,
中國人有呢種智慧,吾怪得國足係東亞病夫

引用:
原帖由 tam_n 於 2023-3-24 18:33 發表

其實港協暨奧委會同冰協嘅關係係點㗎?
港協暨奧委會有冇權炒冰協嘅人?
冰協有咩經費來源?
有冇網友知道?
經費嚟自香港市民稅收

引用:
原帖由 太卷之王 於 2023-3-24 18:54 發表

經費嚟自香港市民稅收
照例冇根據,可以不理。

引用:
原帖由 高大冰凍的世界 於 2023-3-24 18:48 發表

如果香港政府有心冰協知錯
就停止冰協一切資助
和用場地收費
政府停止冰協一切資助和用場地收費嘅法理係乜嘢?
根據香港邊條法例?

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2023-3-24 18:53 發表

啱啱睇無線新聞個女人仲夠膽係鏡頭面前話自己同個會係無辜喎屌你老味國歌喎,點解個領隊可以咁講野既?你唔愛國都算,無人迫到你,衣家連門面野都做唔足hea住做求9其令香港同國家又再一次出醜咁已經係反中……仲點容得下你?呢鋪唔殺一警百以後一定會再發生。
國歌關領隊咩事

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]