• 瀏覽: 35,588
  • 回覆: 204
+2
銅鑼灣發生罕見工業意外。今日(24日)下午2時許,希慎道2號蟾宮大廈地下「水門雞飯」餐廳內,一名71歲男職員不慎跣倒,跌在地上後失去知覺。男傷

銅鑼灣發生罕見工業意外。今日(24日)下午2時許,希慎道2號蟾宮大廈地下「水門雞飯」餐廳內,一名71歲男職員不慎跣倒,跌在地上後失去知覺。男傷者半昏迷被救護員送往律敦治醫院搶救,現時留院,情況穩定。案件暫列作「工業意外」,警方正在現場調查。

消息稱,傷者為已故歌星梅艷芳的胞兄梅啟明,當時在廚房工作做廚工, 由於地板濕滑而失平衡滑倒,同事見狀報案。

原來佢有做野,唔係淨係等遺產架

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/880985/梅啟明送院-銅鑼灣餐廳罕見工業意外-71歲男傷者為梅艷芳胞兄

乖乖龍地冬
竟然有做嘢?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2023-3-24 17:49 發表

銅鑼灣發生罕見工業意外。今日(24日)下午2時許,希慎道2號蟾宮大廈地下「水門雞飯」餐廳內,一名71歲男職員不慎跣倒,跌在地上後失去知覺。男傷

...
無遺產,博工傷?

引用:
原帖由 朋友號00 於 2023-3-24 17:52 發表

樓主, 佢係未等到遺產焗住做野
係喎唔記得左老母都唔認佢添

引用:
原帖由 montejo 於 2023-3-24 17:52 發表

無遺產,博工傷?
真係整親都唔出奇既,話晒都71歲

引用:
原帖由 幪面超人 於 2023-3-24 17:52 發表

竟然有做嘢?
等唔到遺產咪做住野先

這是神的恩典,梅啟明廢老,即是藍,竟與黃店結合在一起

佢可以做咩,成世人都未做過野?

提示: 違規內容已被屏蔽
好在無食過呢間!死得未?

故意跣低呃保險?

會唔會黃店手joke 跣佢害佢呀

食野吾做野
做野打爛野(自己)

引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2023-3-24 17:49 發表

...
馬死落地行

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]