• 瀏覽: 14,757
  • 回覆: 86
+2
呢個運輸長做得野
幾風趣下

有前途

引用:
原帖由 gn00260418 於 2023-3-23 19:54 發表

24x7都係係度hea,點啲細去做
高級官員係做決策,執行當然由下屬職員負責。

Why not 晏啲返工,早D收工?

呢D局長真係好做,

點解唔住喺公司

咁難都比佢諗到,應該由所有政府工務員做起.

引用:
原帖由 s336990 於 2023-3-23 18:29 發表

到時公共交通一齊叫救命
根據可加不減機制。沒人塔車 下年又可以加價啦

揸得車返工都唔會為咗幾十蚊,諗野真離地,買包煙都七十蚊喇

所以我成日講, 呢屆政府, 用人為親, 成班冇料嘅走埋晒一齊, 有乜辦法唔會係咁。

引用:
原帖由 keung135 於 2023-3-23 17:20 發表

齋噏嘅肥官
滿口大話的偽人廢官

引用:
原帖由 蔥上雲燒 於 2023-3-23 16:44 發表

政府昨日(22日)公布「三隧分流」收費新方案,採取「兩步走」模式,第一步在8月2日開始,西隧減至60元,紅隧及東隧增至30元。第二步將於不遲於今年年底開始,實施「不同時段不同收費」,早晚繁忙時段西隧60元,紅隧及東隧加至40元,而晚上7時後設「特惠收費」,三隧劃一收20元。
運輸署署長羅淑佩今日(23日)在電台節目上表示,在收回西隧專營權後,會即時減價以回應訴求,另外西隧亦會成為第六條實施「易通 ...
做什麼官?而家問題是分流,解決交通問題,不是省錢問題!
633方案根本無法解決交通問題
紅隧是最快最方便,所以應該收八十,高收費,使用率便會下降,到時灣仔銅羅灣,紅磡交通塞車問題亦可即時改善!
東西隧可容流量最大,所以應該最平,收二十,低收費使更多人可以平價過海,提升社會經濟效益

引用:
原帖由 Georgeguo 於 2023-3-23 20:42 發表

滿口大話的偽人廢官
吊,咁x簡單,住香港就返工扡方香港,九龍就九龍,,如跨區,罰款$10000

十幾幻養呢個官!!真係六月飛霜!

引用:
原帖由 bbq323 於 2023-3-23 20:50 發表

做什麼官?而家問題是分流,解決交通問題,不是省錢問題!
633方案根本無法解決交通問題
紅隧是最快最方便,所以應該收八十,高收費,使用率便會下降,到時灣仔銅羅灣,紅磡交通塞車問題亦可即時改善!
東西隧可容流量最大,所以應該最平,收二十,低收費使更多人可以平價過海,提升社會經濟效益
其實根係限制車輛數目
全香港減一半車

甚麽問題都解決

飲杯嘢,買少少嘢先走…
咁咪為咗慳少少錢而洗多咗錢囉🥶,本末倒置

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]