• 瀏覽: 20,036
  • 回覆: 136
+8
又係文匯  
引述一個議員...
其他議員呢?

引用:
原帖由 dvddvdhk 於 2023-3-23 18:03 發表

我係嗰兩個議員都會問相同問題,亦都會好痛心自己領導人如此被人欺負都聲都唔敢聲,問都唔敢問
https://www.douyin.com/video/7205022916893773067
忘記歷史了嗎?德國議員發表反戰演講:不希望德國坦克對俄開火

與國家政策方向違背,小心被人捉黃腳雞

後知後覺?

歐洲佬冇個信得過,牆頭草兩邊擺

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2023-3-23 14:24 發表

據央視新聞報道,俄烏衝突延宕已超過一年,其外溢效應對歐洲乃至全球都造成了巨大影響。近日,德國聯邦議院議員克勞斯·恩斯特在接受總台記者採訪時表示,美國及北約違背對俄羅斯的安全承諾,是造成俄烏衝突的根源。
德國聯邦議院議員 克勞斯·恩斯特:俄烏衝突產生的根源在於美國及北約成員國違背了他們對俄羅斯的安全承諾,違背了自兩德統一以來的安全承諾。這一承諾就是「北約不會東擴」。如果我們回顧一下1990年至20 ...
終於有個歐洲人講人話!其他臨洲人究竟係自作賤定智障?!

引用:
原帖由 SamuraiBlack 於 2023-3-23 14:39 發表

這位德國議員生命將受到很大威脅
我都有此擔心!祝福佢人身安全、生活安好!

忽然德國佬清醒

剩係知美國最少駛左幾百億, 包括軍備及人道援助.
要收番都最少幾十年

引用:
原帖由 unoteseven 於 2023-3-23 18:12 發表

後知後覺?
條友係北溪係咪有唔少利益所以係度媽媽聲

講明白就好,歐洲也清楚自己被美國綁上戰車。

引用:
原帖由 C皇 於 2023-3-23 15:34 發表

最敝果 d國家話事人好似中左美國毒
唔係中毒,係綁架,有三種原因,一係有政治人物收咗水,枱底下有唔見得光嘅交易,二係畀人捉住痛腳,三係政治勢力被迫就範,老美嘅鍾情局咁多年作惡咁耐,唔係流的。
就算只要有正常智商的人,都知道俄鳥衝突,差隻腳埋去,一定唔會有好結果的,但點解都要做呢?歐佬唔會咁多人都智障的。

引用:
原帖由 農場紅色馬 於 2023-3-23 15:58 發表

呢位德國議員小心"被自殺"
毛錯,可能要每日到美軍駐德處報剄

有乜理由影響別國內政。
人地係獨立國家,想加盟邊個組織就加盟架啦。

蘇聯用乜理由唔比人地加盟先。

加盟左之後,一國受攻擊就等同,同全部北約宣戰,有靠山有乜唔好。

蘇聯可以再重新整個華沙公約,等其他國家加入丫,睇下有無人肯入黎。

前華沙公約個d國家,加盟之後全部愈來愈窮,前蘇聯又成日搵人笨。

引用:
原帖由 湯米 於 2023-3-23 16:42 發表

梗係啦,信口開河,大話連篇
你應該係危害社會秩序的昆蟲, 連夠膽講真話的正常白人都污衊!!!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]