• 瀏覽: 8,952
  • 回覆: 60
貧鈾彈內含放射性物質極少,主要加強破裝甲能力!

今天戰場喺烏克蘭,即係認為英國除了要射爆俄軍坦克外,仲要害死埋烏軍及千千萬萬烏克蘭平民百姓嗎?澤連斯基會同意嗎?烏軍會咁做嗎?用吓個腦諗嘢喇!

如果戰場互換,今天個戰場喺俄羅斯,先衝出嚟!

微波爐同手提電話都有輻射,全世界用咗幾十年,大理石裏面都有放射性物質,宜家仲有大量大陸人裝修時使用呢!

https://youtu.be/IHPVd_Yrx6ghttps://youtu.be/IHPVd_Yrx6g</a

又係度幫西人洗,貧鈾彈就是聯合國禁止使用的武器。
而且每粒的輻射性低,但大量使用就有一定輻射量。
美軍當年伊拉克戰爭咪大量使用,引致污染囉。

而其半衰期是4.468×10^9年,45億年,人類滅了都輻射都不會變成一半囉,亦即是永久的。

用核彈都沒有這問題,畢竟能量極大部份變成熱量,只有當下大量人口死亡,但核污染極低。
這竟然還洗這個人類罪行。

點解會有咁多腦殘思維漢奸?扮瞓既人永遠叫唔醒!建議嘗試睇下正常國際新聞吧🙏

引用:
原帖由 sheung1009 於 2023-3-23 13:18 發表

而其半衰期是4.468×10^9年,45億年,人類滅了都輻射都不會變成一半囉,亦即是永久的。

用核彈都沒有這問題,畢竟能量極大部份變成熱量,只有當下大量人口死亡,但核污染極低。
這竟然還洗這個人類罪行。 :smile ...
近年喜瑪拉雅山加速溶雪,就是因為伊拉克戰爭的放射性物質飄到喜瑪拉雅山,影響氣候.

引用:
原帖由 sheung1009 於 2023-3-23 13:18 發表

這竟然還洗這個人類罪行。 :smile ...
嘩!烏克蘭都未用,你已經鬧貧鈾彈是聯合國禁止使用的武器,咁唔該你鬧吓俄羅斯喺烏克蘭不停使用白磷彈等聯合國禁止使用武器先喇!

你都清楚每粒的輻射性低,大量使用就有一定輻射量,你認為會大量使用嗎?戰場喺烏克蘭,澤連斯基會同意嗎?烏軍大量使用一樣會中招,你又認為烏軍會邊做?

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2023-3-23 13:37 發表

嘩!烏克蘭都未用,你已經鬧貧鈾彈是聯合國禁止使用的武器,咁唔該你鬧吓俄羅斯喺烏克蘭不停使用白磷彈等聯合國禁止使用武器先喇!

你都清楚每粒的輻射性低,大量使用就有一定輻射量,你認為會大量使用嗎?戰場喺烏克蘭,澤連斯基會同意嗎?烏軍大量使用一樣會中招,你又認為烏軍會邊做?
吓,我罵英國囉。
英國明知道使用就是人類罪行,都提供,你講咩呢?
根本就不是是否使用的問題,而是提出都應該禁止的,有道德的人是不會提出囉。

使用幾多?
小量是一點戰略意義都沒有,畢竟沒效果,大量就一定會造成污染囉。

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2023-3-23 13:34 發表

近年喜瑪拉雅山加速溶雪,就是因為伊拉克戰爭的放射性物質飄到喜瑪拉雅山,影響氣候.
吓,伊拉克啲放射性物質可以飄到喜瑪拉雅山咁遠,影響氣候?有咩證據?你唔怪碳排放令大氣層穿咗個大窿,啲放射性物質都唔知嚴重幾多,笑死我!

引用:
原帖由 sheung1009 於 2023-3-23 13:40 發表

英國明知道使用就是人類罪行,都提供,你講咩呢?
根本就不是是否使用的問題,而是提出都應該禁止的,有道德的人是不會提出囉。

使用幾多?
小量是一點戰略意義都沒有,畢竟沒效果,大量就一定會造成污染囉。
俄羅斯用禁武,你扮盲?有道德嘅人就走出嚟!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2023-3-23 13:44 發表

俄羅斯用禁武,你扮盲?有道德嘅人就走出嚟!
咩禁武,講來聽下。

引用:
原帖由 sheung1009 於 2023-3-23 13:46 發表

咩禁武,講來聽下。
嘩!又扮睇唔到!#5已經寫咗出嚟,俄羅斯係咪不斷喺烏克蘭境內使用白磷彈啊?

白磷本身已含有毒性嘅化學成份,用於武器上即係等於相當份量嘅有毒化學武器!

睇死佢唔敢核戰爭

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2023-3-23 14:47 發表

嘩!又扮睇唔到!#5已經寫咗出嚟,俄羅斯係咪不斷喺烏克蘭境內使用白磷彈啊?

白磷本身已含有毒性嘅化學成份,用於武器上即係等於相當份量嘅有毒化學武器!
烏軍咪一樣有用白磷彈,大家一樣都用。
而且聯合國並冇禁白磷彈囉,這是謠言。
當然,聯合國係有禁白磷彈的其中一種用法,正確的應該是燃燒彈才對,但俄國並冇違反囉。

引用:
原帖由 sheung1009 於 2023-3-23 14:54 發表

烏軍咪一樣有用白磷彈,大家一樣都用。
你話咩咪咩囉!俄羅斯明明用禁武都講到佢正確使用咁!

乜貧鈾彈又係禁武咩?目前沒有國際條例禁用貧鈾彈喎!唔好俄佬講咩就照單全收,好容易炒車!

https://news.mingpao.com/pns/國際/article/20230323/s00014/1679508081676/英供烏貧鈾彈-普京警告核成分有後果-指已用數十年無關核武-英軍斥俄故意誤導

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2023-3-23 15:13 發表

你話咩咪咩囉!
乜貧鈾彈又係禁武咩?目前沒有國際條例禁用貧鈾彈喎!
https://news.mingpao.com/pns/國際/article/20230323/s00014/1679508081676/英供烏貧鈾彈-普京警告核成分有後果-指已用數十年無關核武-英軍斥俄故意誤導
還返嗰句俾你,你話咩咪咩囉!白磷彈係禁武你咪俾資料我囉。
你喜歡45億年污染你既事。

--
咁英國2001年係唔係歐盟呢?
2001年 : 歐洲議會建議禁止貧鈾彈,歐洲議會議員們在斯特拉斯堡的緊急辯論之後,以339票對202票表決通過了決議

引用:
原帖由 sheung1009 於 2023-3-23 15:29 發表

還返嗰句俾你,你話咩咪咩囉!白磷彈係禁武你咪俾資料我囉。
你喜歡45億年污染你既事。

--
咁英國2001年係唔係歐盟呢?
2001年 : 歐洲議會建議禁止貧鈾彈,歐洲議會議員們在斯特拉斯堡的緊急辯論之後,以339票對202票表決通過了決議
我都還返嗰句俾你,無證據就唔好亂講!45億年,你叫俄羅斯唔好射彈導去炸扎波羅熱核電廠喇,俄羅斯做事簡直令人髮指,毫無人性!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]