• 瀏覽: 24,944
  • 回覆: 140
  • 追帖: 1
+2
重提威水史

要擔心先擔心眼前,咁多輻水係海洋我仲驚

廢撚話,根本就預測唔到幾時會出現,咁可以準備啲咩?
COVID出現之前你班撚樣唔準備?

停工停學停市禁足配合全民檢測未?

準備?勇哥為自己準備定後事?

係咪叫政府入多啲美貨

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2023-3-23 12:19 發表

又係呢件彈散, 前排仲叫政府唔好取消戴口罩
叫佢慳D啦. . .唔好係香港出聲啦. . . 

快D上去絕對清零啦

引用:
原帖由 green2016 於 2023-3-23 10:37 發表

港大微生物學系講座教授袁國勇在報章發表文章,回顧過去應對新發傳染病的經驗過程中,曾經三次面對生命受威脅。 他憶述,97年港大團隊成功推出快速核酸測試,應對全球首次H5N1禽流感病毒傳染人類,並在《刺針》上發表論文,提出濕市場不應容許販售活家禽,影響了商販的生計,他當時首次感到生命受威脅。 2003年...

美國就有抗藥性耳念珠菌攻下一半醫院

慳啲啦,叫佢!🤮

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2023-3-23 12:19 PM 發表

又係呢件彈散, 前排仲叫政府唔好取消戴口罩
下,呢句香討五毛都係咁講,唔信揾番舊post
係上面突然變五毛先去變咋

引用:
原帖由 green2016 於 2023-3-23 10:37 發表

港大微生物學系講座教授袁國勇在報章發表文章,回顧過去應對新發傳染病的經驗過程中,曾經三次面對生命受威脅。 他憶述,97年港大團隊成功推出快速核酸測試,應對全球首次H5N1禽流感病毒傳染人類,並在《刺針》上發表論文,提出濕市場不應容許販售活家禽,影響了商販的生計,他當時首次感到生命受威脅。 2003年...

含𨶙啦,袁大砲!

咁有乜巧建議方案 唔巧得個講字🤭

依條友真係唯恐天下不亂,啱啱先復常就講少句啦

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2023-3-23 12:16 發表

呢條仆街接到美國新任務
好大機會

現在的公園四周都仲有好多野鴿亦有好多人玩鴿餵鴿!!!完全冇危機意識!!!香港距離禽流感大爆發只是一步之遙!!!近日政府仲間接鼓勵人餵鴿!!!餵野豬罰錢仲多過餵鴿!!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]