• 瀏覽: 42,523
  • 回覆: 156
+6
引用:
原帖由 JAMESBROWN 於 2023-3-23 10:12 發表

以前北京,上海,深圳未又係大把黑心司機,後來有滴滴打車,將整個行業自然整頓到乾乾淨淨,香港由以前到今日整個行業政策都係錯嘅,炒賣幾佰萬一個的士牌照,聽講大量係幾個立法會前議員手中⋯⋯拒絕滴滴,Über 呢類大眾行業合法化,警方不斷控告司機同公司,只有令黑的司機不斷增加,說好香港一個另類嘅故事⋯⋯🤣🤣🤣
認同你一半所講,但係“聽講大部分的士牌係議員手上”,我就唔認同“聽講當真”

引用:
原帖由 jj138 於 2023-3-23 10:19 發表

睇人啫,已經有曬車牌及上落車時間地點,佢連最基本通知的士台都唔做,擺明耍你,如果苦主係炳強,你估吓摷唔到摷到該司機
咪係, 坐檯白逗人工

引用:
原帖由 做乜很 於 2023-3-23 07:35 發表

本港正式通關反旅客人數增多,當中不乏內地旅客,不過開關短短一兩個月,社交媒體上卻接連有內地網民投訴本港有「劏客」事件!日前一名網民在小紅書

呢D冚家剷DC9要拉啦.

的士9,冇改錯名,又拒載,人又老,又唔驗身,害香港市民

引用:
原帖由 做乜很 於 2023-3-23 09:36 發表

比假單逃避追查,即係慣犯嚟
01黑妓算把啦,隨時老作搞分化

引用:
原帖由 做乜很 於 2023-3-23 07:35 發表

本港正式通關反旅客人數增多,當中不乏內地旅客,不過開關短短一兩個月,社交媒體上卻接連有內地網民投訴本港有「劏客」事件!日前一名網民在小紅書

落馬洲口岸多年來一直沒發展或擴張過,莫說停車位,一切交通仍只維持的士及巴士B1, 75小巴而已, 而且一直都是禁區,都唔明禁乜野區

的士司機好多枯枝…

not just HK Macau taxi driver the same

引用:
原帖由 zxcvv 於 2023-3-23 10:37 發表

咪係, 坐檯白逗人工
所以必定要紀錄處理人員及報案編號,情況許可之下最好要錄埋音,再唔願做就聯絡東方或東張西望睇吓有無興趣跟進,務本要剷除部門冗員

引用:
原帖由 hklv 於 2023-3-23 11:09 發表

落馬洲口岸多年來一直沒發展或擴張過,莫說停車位,一切交通仍只維持的士及巴士B1, 75小巴而已, 而且一直都是禁區,都唔明禁乜野區
所以咪話香港發展好X慢囉
希望d立法會恢復正常運作之後,政府做飯多啲嘢。否則大灣區都冇香港份

x2

如果抓到亂收費2次釘牌就好D

引用:
原帖由 金鴻峰 於 2023-3-23 08:36 發表

呢度係香港嚟㗎喎我覺得吹水多啲
香港無壞人香港人只係識放火魔法,砍人頭煮青紅羅白湯,總之呢度係香港嚟㗎,香港無壞人

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2023-3-23 07:44 發表

相信有熱愛民主網友,會認為的哥為港人出一口氣
c hing 真風趣

引用:
原帖由 220 於 2023-3-23 11:28 發表

香港無壞人香港人只係識放火魔法,砍人頭煮青紅羅白湯,總之呢度係香港嚟㗎,香港無壞人
如果你一刀切嘅話我都阻止唔到你咁樣諗法

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]