• 瀏覽: 30,784
  • 回覆: 163
+5
美國貨,幸好未幫襯過

引用:
原帖由 9big 於 2023-3-23 09:38 發表

係都搞頭號二五店 阿布泰先啦
睇見呢班黃人鬼打鬼,真係笑 L 死

老美賣垃圾謀暴利 唔係自己走都俾我地中國人踼走

我行過一次, 普遍D款又老土, 好野一陣又無晒 

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-3-23 06:58 發表

美國運動服裝及運動鞋專賣店Foot Locker,周一(20日)在其2022財政年度第四季財報中,提到將會改變其亞洲業務模式,當中包括結束位於香港和澳門的實體及網店業務,惟未有提及確實時間。

翻查資料Foot Locker的香港旗艦店,位於尖沙嘴裕華國際大廈地鋪、1樓、2樓及3樓,2014年開始承租,當時每月租金250萬元。至於旺角家樂坊分店,Foot Locker於2020年開始承租,當時租金 ...
經營不善,敗走鄉講

冇乜新貨上架,冇吸引力,價貴,通關後見波鞋街人山人海,但FL旺角店都冇乜人買嘢

引用:
原帖由 cwilson1 於 23-3-2023 06:58 發表

美國運動服裝及運動鞋專賣店Foot Locker,周一(20日)在其2022財政年度第四季財報中,提到將會改變其亞洲業務模式,當中包括結束位於香港和澳門的實體及網店業務,惟未有提及確實時間。

翻查資料Foot Locker的香港旗艦店,位於尖沙嘴裕華國際大廈地鋪、1樓、2樓及3樓,2014年開始承租,當時每月租金250萬元。至於旺角家樂坊分店,Foot Locker於2020年開始承租,當時租金 ...
網店好難試,總有1,2次係用來交學費

罷賣美國貨

香港人都嫌棄美國品牌???

我小學生日大概九十年代,果時nike好紅,有個有錢uncle送咗對比我,成千蚊哇diu!! 所以呢D店賣到D鞋咁x貴肯定要shut down啦! 搞網店得啦!

早就應該收皮啦。哩間嘢。

引用:
原帖由 starr 於 2023-3-23 07:02 發表

國產運動品牌崛起,咪西只剩"慣性消費"優勢

ps. 慣性消費: 顧客常不受外界影響和理性支配重複消費以前的產品和服務。
咪玩啦, 李寧香港旗艦店都無人幫襯, 都唔關外國國產事

白皮豬下場

引用:
原帖由 ENDLIKE 於 2023-3-23 10:30 發表

咪玩啦, 李寧香港旗艦店都無人幫襯, 都唔關外國國產事
咪講左"慣性消費"囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]