• 瀏覽: 25,997
  • 回覆: 210
+2
美國務卿布林肯(Antony Blinken)3月22日出席參議院撥款委員的聽證會時作供,稱中國對俄羅斯的政治和實質支持,不符合華府的利益。他發表上述言論

說得好,最多核蛋+最強經濟最高科技+起來,美共呢次仲唔美爆

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/880267/布林肯-中國是美國-長期挑戰-俄羅斯是直接-嚴重威脅

而美國卻什麼都不是,沒有人想理會美國了。

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2023-3-23 00:30 發表

美共最多負債同仇家

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2023-3-23 00:30 發表

美共一沉,大大堆仇家會落井下石

佢個衰樣, 面目可憎

美國人一向用公仔紙換全世界資源, 自己坐喺度唔使!
做全世界,邊個國家人民過上好生活就係對美國威脅, 
因為唔再俾佢剝削勞役, 呢啲福佳霸權一早要鏟除!

美國是怨婦,怎樣都不滿它的意

https://www.youtube.com/watch?v=hlTXjoaYll4
你地唔打仗,我地點同軍工 金主交代

老尾萛罷啦,冇左依個國家世界會冇咁多事先,題外話有冇藍人話我知,係唔係唔可以鍾意外國野同去外國旅行,係就係黃?

其實直接講錢啦!乜x威脅公義多那餘啦!

今次美國係講得無錯喔。
中國肯定係長期挑戰啦。
5000幾年文明。
挨死左唔少對手架。
美國,美國得兩百年

200年前,華人講中文個陣。世界仲系法文主流架。
咩q可樂,籃球,荷里活都唔知係邊。
200年後,美國可能都散左啦,或者個陣,拉丁裔同黑人個人數都超過白人咯。 講西班牙話今日係美國都3成啦。之後或者美國全國講西班牙話咯。

而個陣,個陣,中國人仲系中國人。仲系講中文,仲係知書識禮

中國人,最鐘意同你鬥長期,揸長線。唔同你短炒架。

引用:
原帖由 T2. 於 2023-3-23 00:29 發表

美國務卿布林肯(Antony Blinken)3月22日出席參議院撥款委員的聽證會時作供,稱中國對俄羅斯的政治和實質支持,不符合華府的利益。他發表上述言論

對老尾嚟講,重點只有一個.地球上任何國家任何人都係

引用:
原帖由 motivate 於 2023-3-23 02:02 發表

俄羅斯應該核滅美英
係可以,但全世界陪葬呢,而且俄一早滅左烏了

美國係魔鬼,係人類天敵。

主題標籤 #俄羅斯
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]