• 瀏覽: 6,286
  • 回覆: 15
再有港人「醜」出國際。一名32歲港男涉嫌於南韓金浦機場毆打兩名航空公司的地勤人員而被捕。

根據韓聯社等多間傳媒報道,標題均為被捕港男所說的「我的行李呢?」。報道提到,該名港男今日(21日)由香港搭飛機前往南韓,並於早上11時30分左右抵達首爾仁川國際機場。他原定計畫到金浦機場轉乘國內線前往釜山,惟他未能找到自己的行李,於是與兩名大韓航空(Korean Air)的地勤人員在金浦機場國內航站樓2樓發生爭執,其後更情緒激動出手傷人。首爾江西警察局隨後以涉嫌毆打的罪名拘捕他,案件仍在調查中。

據知,港男的行李會從香港運到釜山,而不會送到金浦,有當地警員向傳媒表示「似乎是因為溝通不暢產生誤會,令他出現不滿情緒」。

香港南韓那邊的標題係被捕港男所說的「我的行李呢?」。

香港新聞這邊就醜出國際|不滿未能找到行李 32歲港男涉南韓機場毆打兩地勤被捕

香港記者係咪習慣性對五眼那些自卑架??係咪應查證埋怎解發生充突生呢??一黎就話醜出國際???

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1913517/即時-港聞-醜出國際-不滿未能找到行李-32歲港男涉南韓機場毆打兩地勤被捕

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-3-22 05:16 發表

再有港人「醜」出國際。一名32歲港男涉嫌於南韓金浦機場毆打兩名航空公司的地勤人員而被捕。

根據韓聯社等多間傳媒報道,標題均為被捕港男所說的「我的行李呢?」。報道提到,該名港男今日(21日)由香港搭飛機前往南韓,並於早上11時30分左右抵達首爾仁川國際機場。他原定計畫到金浦機場轉乘國內線前往釜山,惟他未能找到自己的行李,於是與兩名大韓航空(Korean Air)的地勤人員在金浦機場國內航站樓2 ...
港燦大鄉里到外地,唔知道件行李會直接送到目的地,在轉機機場揾唔到件行李便打當地地勤人員,呢啲咁野蠻行為唔係醜出國際係乜?

引用:
原帖由 加燦 於 2023-3-22 05:24 發表

港燦大鄉里到外地,唔知道件行李會直接送到目的地,在轉機機場揾唔到件行李便打當地地勤人員,呢啲咁野蠻行為唔係醜出國際係乜?
冇記錯的話, 南韓那邊的地勤, 個個似軍人咁面口, 唔會好似香港咁, 個個似cs, 正常人係唔夠膽向班惡的出手, 佢係先暴力??定係被地勤不禮貎先??要查明囉, 
因為南韓今年玩針對中國人

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-3-22 05:16 發表

根據韓聯社等多間傳媒報道,標題均為被捕港男所說的「我的行李呢?」。報道提到,該名港男今日(21日)由香港搭飛機前往南韓,並於早上11時30分左右抵達首爾仁川國際機場。他原定計畫到金浦機場轉乘國內線前往釜山,惟他未能找到自己的行李,於是與兩名大韓航空(Korean Air)的地勤人員在金浦機場國內航站樓2 ...
韓國人有些很沒禮貌,可能係咁先打人

曱甴話違法達義姐
大律師都講過暴力有時可以解決問題 

引用:
原帖由 smallcollector 於 2023-3-22 07:29 發表

韓國人有些很沒禮貌,可能係咁先打人
咪投訴lor........香港人最能叻就係投訴

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-3-22 05:30 發表

冇記錯的話, 南韓那邊的地勤, 個個似軍人咁面口, 唔會好似香港咁, 個個似cs, 正常人係唔夠膽向班惡的出手, 佢係先暴力??定係被地勤不禮貎先??要查明囉, 
因為南韓今年玩針對中國人
部份港人本色,永遠係人哋嘅錯。

無事嘅,可能又係自閉智力有問題嘅手joke, 到時揾人寫求情信話為人勤奮好學就ok....

鄉里~~~ 去櫃檯掃個行李Tag/Label就知去咗邊。打人… on99。唔覺意遇到個跆拳道高手,被打死都唔知乜事。

不滿就打七人, 惡慣

第一次轉機?

32 歲 磚才? 
今次想去南朝鮮國,玩人生更精彩

有王子病

希望重判

好明顯佢無做功課!
韓國好多內陸機..都從金浦起飛, 往往國際線只飛到仁川.
人和行李都要自己令會去另一個機埸.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]