• 瀏覽: 23,817
  • 回覆: 203
+7
原訂於本周四(3月23日)在本港上映的電影《小熊維尼:血與蜜》,昨突傳出撤映安排,全港電影院線的預購頁面亦相繼「下架」及失效。發行商VII Pill

意料之中嘅結果
仲話唱好香港喎

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/879794/小熊維尼-血與蜜-電檢已獲批-港澳突撤放映-發行商盼知道原因

小熊維尼🤣🤣🤣🤣

引用:
原帖由 細菌人一路發 於 2023-3-22 02:27 發表

原訂於本周四(3月23日)在本港上映的電影《小熊維尼:血與蜜》,昨突傳出撤映安排,全港電影院線的預購頁面亦相繼「下架」及失效。發行商VII Pill

電檢處早已批準上映,亦已經上映過優先場

香港發行商亦照樣發行

而家係英國製片公司忽然自己決定取消此片喺香港、澳門上映,又點會關香港政府同大陸政府事

如果話係政治操弄,就必定係英國政府同英國製片公司政治操弄,以此煽動反中話題,反正以此片質素之低,喺香港、澳門必定票房仆直

引用:
原帖由 天外有天sel 於 2023-3-22 02:58 發表

電檢處早已批準上映,亦已經上映過優先場

香港發行商亦照樣發行

而家係英國製片公司忽然自己決定取消此片喺香港、澳門上映,又點會關香港政府同大陸政府事

如果話係政治操弄,就必定係英國政府同英國製片公司政治操弄,以此煽動反中話題,反正以此片質素之低,喺香港、澳門必定票房仆直
唔通畫公仔畫出腸咩 係乜嘢原因心照啦
一套戲都搞出國際笑話 仲話唱好香港喎
倪匡先生真係講得無錯 香港從來就無一國兩制

引用:
原帖由 細菌人一路發 於 2023-3-22 03:04 發表

唔通畫公仔畫出腸咩 係乜嘢原因心照啦
一套戲都搞出國際笑話 仲話唱好香港喎
倪匡先生真係講得無錯 香港從來就無一國兩制
又比杜琪峯講中哂

好想睇小熊維尼啊

引用:
原帖由 -man 於 2023-3-22 03:19 發表

好想睇小熊維尼啊
咪就係 想睇都無得睇 
不如以後香港只准上映樣板戲好無

引用:
原帖由 -man 於 2023-3-22 03:19 發表

好想睇小熊維尼啊
上網隨時免費睇到

引用:
原帖由 細菌人一路發 於 2023-3-22 03:23 發表

咪就係 想睇都無得睇 
香港宜家係咁獨裁架喇,唔滿意可以移民既,唔滿意又唔走就真係幫你唔到喇,唯有繼續做怨婦

引用:
原帖由 細菌人一路發 於 2023-3-22 03:23 發表

咪就係 想睇都無得睇 
而家係英國製片公司單方面宣佈唔喺港澳上映,你唔係認為鬼佬喺英國都怕咗中國呀

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 朋友號00 於 2023-3-22 03:45 發表

你估佢地唔知咩?
英國政府配合美國政府
英國製片公司就配合美國政府
樓上果d野就配合英國製片公司
同倒轉罐頭影相係同一原理,依幾年見到厭啦
ching清醒,睇得通

引用:
原帖由 天外有天sel 於 2023-3-22 03:32 發表

而家係英國製片公司單方面宣佈唔喺港澳上映,你唔係認為鬼佬喺英國都怕咗中國呀
講乜道理,直頭同d趴街講香港係咁獨裁架啦,d趴街賴死唔走個下先趴街

好呀, 小樣嘢就小樣嘢煩, 唔係一陣睇戲睇到眼超超又走去打交。

引用:
原帖由 細菌人一路發 於 2023-3-22 02:27 發表

報導講明係「發行商VII Pillars Entertainment今日傍晚發聲明表示,將取消於香港及澳門地區上映。」

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]