• 瀏覽: 53,364
  • 回覆: 25
+14
98%是沉迷日本動漫的崇日能.

引用:
原帖由 imissyousomuch 於 2023-3-22 08:12 發表

個人喜好興趣冇問題,但在不合適場地做就有問題
日本動漫意識不好, 價值觀不好.

引用:
原帖由 soviso 於 2023-3-22 12:52 發表

攪清楚,好多人都崇日,但只係物質,唔一定係佢地國民,同埋乜乜鄉下on9名詞,至少我係,咪誤會晒所有人
我唔知你崇日本乜野.

最好的手錶, 不是日本.
最好的車, 不是日本.
最好的戰機, 太空站, 不是日本.
最好的國土, 日本時常地震, 又多輻射.

引用:
原帖由 soviso 於 2023-3-22 21:47 發表

我冇興趣同你討論,你喜歡憎日本所有野請繼續,但我只會憎日本人
我不會增所有日本人, 我愛反日本的日本人, 日奸.

引用:
原帖由 soviso 於 2023-3-22 22:43 發表

你喜歡啦,依樣都係我依世都唔會做藍既原因,反正政治對我一d興趣都冇,無論將來點都好,最多未死,你咁偏激,你年齡一定唔細,小心爆血管,不過咁,我可以肯定咁同你講我100%憎黃,藍好似你依d,萛罷啦
其實好多黃絲覺得自己是中立, 不黃. 我見過好多.

黃藍皆鬧, 扮中立, 其實是黃絲七傷拳, 先傷己, 後傷敵.
同樣的. 先鬧日本人, 後崇日.

講一套做一套也.

引用:
原帖由 soviso 於 2023-3-22 23:53 發表

我琴日先報左一個黃去網絡罪案,警察打黎叫我再報國安 宜家等消息,依次係我最後一次回你,深藍。
你繼續活係你既世界啦,好彩正常人唔似你依d咁既人,開口埋口只有國家,外國都有學習既地方唔係一味中國就係好, 你依d係對人唔對事,不過同你講到晒氣,個個去做農夫啦。
再次, 七傷拳, 打藍.

可能因為國安法成立, 所以多左一些七傷拳戰士.

出席支持警察就一定是藍?
咁為何200幻、看更未全部移民? 仲"出席"在香港生活?

警察、公務員、消防.. 內部都有黃屍呀.

引用:
原帖由 barrypali 於 2023-3-23 02:26 發表

咁南京咪容不下日本餐廳及日本車,甚或係出現系南京既日本人都要殺?
美國已經開始向這方向發展.
美國容不下 tiktok 華為 中國太陽能板 孔子學院 中國記者...

引用:
原帖由 佑..左..佑 於 2023-3-23 13:04 發表

咁又唔同,你講既前者係兩邊都鬧,後者係只鬧同一邊,但又中意同一邊,
好D好奇但點解兩邊都鬧就一定係黃既 
咁事情可以有好多面,都可以兩邊都有有問題既地方嫁 
鬧都好正常姐
你有冇見過拜靖國戰犯的日笨首相、日笨高官扮中立兩邊都鬧, 鬧埋日笨戰犯祖先?
我幫你答. 冇.

引用:
原帖由 soviso 於 2023-3-23 13:08 發表

有樣野好明顯你誤會左,我冇話過我係藍,我中立但唔喜歡人犯法 你話我唔係藍我冇所謂既
冇誤會.
一早就睇出你不藍.

引用:
原帖由 佑..左..佑 於 2023-3-23 14:23 發表

每一個人都可以有自己既行動想法,你連每個人要做D乜野都想控制?
你既講法根本就唔成立囉
每一個人有想法, 不代表每一個想法都是對.
e.g. 所以看更, 黃曱有了錯想法, 付諸實行, 鑄成大錯, 就在法庭上話自己有精神病, 有腦癌, 有父母都有癌...

引用:
原帖由 佑..左..佑 於 2023-3-23 14:36 發表

你可以定義人地既對定錯,但人地就唔可以鬧佢覺得錯既野?
我是用"國際規則"定義.
在美國、日笨, 都不接受兩邊都鬧.

引用:
原帖由 佑..左..佑 於 2023-3-23 15:23 發表

係....你睇佢拎埋自己吹既國際規舉就知佢係非常極端 
佢真係覺得自己一切都是對的,反佢既就一定係錯的,真係無乜討論價值
好過自吹崇日, 美化崇日, 合理化崇日.

引用:
原帖由 佑..左..佑 於 2023-3-23 16:30 發表

哦 ! 原來 "反你既就一定係錯"係真既, 呢個激進既行為竟然仲係好過崇日
崇日只係個人思想,有人中意日本文化,有人中意日本既音樂,有人中意日本既美食,原來咁叫崇日
咁仲有乜討論空間討論價值 ? 歪曲左既野仲拎黎講即係浪費時間啦
中意音樂就中意音樂. 同崇日是不同.
崇曰, 用返那個崇日人士的詞彙, 就是偏激了.
某一首日本歌好聽, 那就是一首歌好聽, 冇必要因而偏激, 覺得逢日本必好, 就崇日撚了. 就正如, 那些常宣揚日本是鄉下的人一樣, 偏激了, 崇日撚了.

常宣揚日本製造都是一種崇日撚思想, 一種洗腦.
日本製造?是日本就必好了?
最近兩次日本火箭發射都是失敗. 垃圾!

引用:
原帖由 soviso 於 2023-3-23 17:22 發表

鍾意日本就係崇日鍾意外國野就係崇外國,你越寫就暴露你自我中心同專制,依個世界唔係得你一個,唔好將自己睇到咁大,人地喜歡係人地既事,冇犯法影響你d乜。仲有我同你果咁多句邊一句逢日本必好,你既言詞太過份了。
何來專制? 我又限制不到你什麼.
你合理化崇日. 我評價崇日. 大家各自發表意見, 又不犯法.
這叫言論自由. 日笨國冇言論自由概念嗎?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]