• 瀏覽: 19,409
  • 回覆: 39
一個聯合國會常任理事國入侵鄰國,試圖從地圖上增加自己土地,俄羅斯無疑正在違反聯合國憲章的第二條第四款:
聯合國憲章: -
第二條
  為求實現第一條所述各宗旨起見,本組織及其會員國應遵行下列原則:
  一、...。
  二、...。
  三、...。
  四、各會員國在其國際關係上不得使用威脅或武力,或以與聯合國宗旨不符之任何其他方法,侵害任何會員國或國家之領土完整或政治獨立。
  五 、...

其實成員國可以乘機將俄羅斯踢出聯合國, 減少一個邪惡軸心投票權.

支持北極熊維護國家安全,打倒以美為首邪惡軸心勢力。
反對北約勢力東拓。

俄羅斯方面多次明確表示,北約繼續向東擴張是絕不可接受的。20世紀90年代,北約曾承諾不會東擴,但現在羅馬尼亞、波蘭均部署武器系統,美國在俄羅斯家門口部署了導彈,這是對俄羅斯的公然欺騙。俄羅斯總統普京就多次直言,在北約東擴問題上,俄羅斯被耍了。

俄羅斯總統普京:北約曾向我們承諾不會向東擴張一英寸,這是每個人都知道的。如今我們看看北約到了哪兒,波蘭、羅馬尼亞、波羅的海國家,他們說一套做一套。正如人們所說,他們耍了我們。是的,他們用謊言把我們騙了。

邪惡軸心國違約在先。北極熊維護國國安全在後。

引用:
原帖由 顏.射.達.人 於 2023-3-21 18:54 發表

一個聯合國會常任理事國入侵鄰國,試圖從地圖上增加自己土地,俄羅斯無疑正在違反聯合國憲章的第二條第四款:
第二條
  為求實現第一條所述各宗旨起見,本組織及其會員國應遵行下列原則:
  一、...。
  二、...。
  三、...。
  四、各會員國在其國際關係上不得使用威脅或武力,或以與聯合國宗旨不符之任何其他方法,侵害任何會員國或國家之領土完整或政治獨立。
  ...
溫故知新

引用:
原帖由 顏.射.達.人 於 2023-3-21 18:54 發表

第二條
  一、...。
  二、...。
  三、...。
  ...
...。

俄有講過要佔領烏克蘭?

引用:
原帖由 daimonster 於 2023-3-22 13:45 發表

...。

俄有講過要佔領烏克蘭?
俄帝對烏克蘭發動戰爭正正就是違反了聯合國憲章第四條!

引用:

第二條
  一、...。
  二、...。
  三、...。
  ...
你主子違反聯合國憲章的時候,你又吾出聲?

一個惡霸橫行霸道, 經常放狗去兇人, 對方忍無可忍,攞條棍出來打隻狗....
有個擦鞋仔跳出來話, 根據法律, 打狗是虐畜, 違反法律...

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2023-3-24 09:56 發表

一個惡霸橫行霸道, 經常放狗去兇人, 對方忍無可忍,攞條棍出來打隻狗....
有個擦鞋仔跳出來話, 根據法律, 打狗是虐畜, 違反法律...
問題係, 你講的狗(烏克蘭)冇兇過人.

引用:
原帖由 打倒環保狗 於 2023-3-24 10:46 發表

問題係, 你講的狗(烏克蘭)冇兇過人.
#3已講左北約東擴既過程, 烏要放棄中立地位, 要求加入北約, 把俄佬與北約最後一塊緩衝地區廢去, 加入北約後, 北約便可以直接駐軍在俄門口, 咁唔係兇俄佬係乜?
仲有烏縱容納粹份子多年來在烏東迫害俄裔居民,挑釁佬的忍耐力 .....當然, 扮瞓的人叫唔醒, 只會詐傻扮懵

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2023-3-24 12:51 發表

#3已講左北約東擴既過程, 烏要放棄中立地位, 要求加入北約, 把俄佬與北約最後一塊緩衝地區廢去, 加入北約後, 北約便可以直接駐軍在俄門口, 咁唔係兇俄佬係乜?
仲有烏縱容納粹份子多年來在烏東迫害俄裔居民,挑釁佬的忍耐力 .....當然, 扮瞓的人叫唔醒, 只會詐傻扮懵
你隔離單位根本未養狗, 你就話佢用狗兇你於是斬人全家?! 咩道理?

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2023-3-24 12:51 發表

費鳩事同啲撚樣講啦!
烏狗唔係有動靜會打鳩你?
岸鳩到當北極熊好戰得咁緊要?
人哋一早同烏狗傾過、點知條戲子一意孤行推烏人民去死。
咁啱美國佬五行欠水、咪搞到而家咁囉。

仲有日本仔趁俄烏立立亂想收返北方四島。
俄羅斯話到明日本仔想死你就嚟啦。
呢啲聲明人哋一早預告咗㗎喇。
多啲睇新聞啦。唔係人多就係啱嘅。
咪到時班柒碌又話俄國佬點點點㗎喇。

自己多啲睇吓新聞,北極熊有冇同烏咀狗傾過?
點知條戲子佬當發噏風。唔係冇啦啦打柒你條烏咀狗咩!事出必有因。(你班契弟又扮睇唔到。)
以美國為首北約話支持烏咀狗嘅點解唔兌現永不東擴嘅承諾呀!

仲有唔該班契弟睇吓最近係唔係有團體呼籲解散北約啦?北約先係戰爭嘅罪魁禍首。

主題標籤 #俄羅斯
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]