• 瀏覽: 19,433
  • 回覆: 39
引用:
原帖由 閒人清風 於 2023-3-24 19:12 發表

費鳩事同啲撚樣講啦!
烏狗唔係有動靜會打鳩你?
岸鳩到當北極熊好戰得咁緊要?
人哋一早同烏狗傾過、點知條戲子一意孤行推烏人民去死。
咁啱美國佬五行欠水、咪搞到而家咁囉。
司機只不過係傀儡
真正搞事係美國佬
司機係特朗普時代,點解普京冇郁手?
因為特朗普同普京關係比較好
冇美國支持,烏克蘭加入北約諗都唔駛諗
拜登上台後至玩野
冇拜登係後面推波助瀾,烏克蘭邉敢玩野
加上司機條撚樣自己有政治考量
用人為親,國內貪污嚴重,再落去佢應該冇辦法連任
而家炒大獲咪變成英雄,完全掩蓋佢內政無能

侵侵好有自信,之前至講
如果佢係總統根本唔會有呢場戰爭
如果而家佢黎做總統,一下就停戰
簡單講,打個電話下令要司機去和平談判

你班契弟、如果烏咀狗同歐洲加強經濟合作北極熊打佢就係北極熊唔啱!
可惜自己唔爭氣、軍工賣得七七八八,人才係脫蘇時走得嘅都走晒、連子宮都出租埋、經濟一點起色都冇。加上學埋歐美嗰套所謂民主、選咗條乜鳩都唔識嘅戲子佬。
內閣嗰班柒頭又係戲子佬學戲時同學、搭晒戲棚咁高調話要加入北約,以為可以振興國內經濟、人哋睇中嘅係可以北極熊側邊放國防系統而唔係經濟共同體。
俾你做北極熊忍唔忍得住?

再睇吓脫蘇後有邊個係掂?脫蘇後黑山地區分裂咗幾多個國家。有啲消失有啲被吞併。呢啲先係歐洲孤兒,身處內陸唔係極凍就係山旮旯,(好少少嘅,只有匈牙利、捷克。人哋都係當你係歐洲後花園。)其他嘅歐洲都懶得理你,黐住蘇聯嗰陣時點都叫做有補貼,雖然唔發達都不至於餓死亦唔會為種族問題打生打死,而家要食自己就想方設法去黐住歐洲。

你班契弟信奉嘅人多就係真理,咩事實都唔重要只要人多就得?
北極熊就話鳩之你八國聯軍。已經諗住大不了同你玩㩒掣大家一切由零開始。

引用:
原帖由 打倒環保狗 於 2023-3-24 10:46 發表

問題係, 你講的狗(烏克蘭)冇兇過人.
可能係,除非唔係,烏納根本不存在,只係俄佬揾個藉口揼烏鷄,引歐美白皮豬落坑,誰不知歐美白皮豬真係豬咁L蠢,真係走去跳坑

引用:
原帖由 Sqdai2014 於 2023-3-25 16:11 發表

可能係,除非唔係,烏納根本不存在,只係俄佬揾個藉口揼烏鷄,引歐美白皮豬落坑,誰不知歐美白皮豬真係豬咁L蠢,真係走去跳坑
但如果烏納真係有做dpk野,就只能夠講句自作業不可活

引用:
原帖由 閒人清風 於 2023-3-25 15:47 發表

你班契弟、如果烏咀狗同歐洲加強經濟合作北極熊打佢就係北極熊唔啱!
可惜自己唔爭氣、軍工賣得七七八八,人才係脫蘇時走得嘅都走晒、連子宮都出租埋、經濟一點起色都冇。加上學埋歐美嗰套所謂民主、選咗條乜鳩都唔識嘅戲子佬。
內閣嗰班柒頭又係戲子佬學戲時同學、搭晒戲棚咁高調話要加入北約,以為可以振興國內經濟、人哋睇中嘅係可以北極熊側邊放國防系統而唔係經濟共同體。
俾你做北極熊忍唔忍得住?

再睇吓脫蘇後有邊 ...
人多就係真理? 你一定係話緊成日搬14億假人出嚟晒馬嗰個嘞

岸鳩嘅先會話十四億嘅晒馬。
同邊個晒馬?
十四億係邊度駐軍晒馬呀?
聯合國唔慌唔周圍晒馬。
聯合國有邊個成員國企出嚟勸和呀?
最近勸和嘅係邊個?
連戲子佬都想搵十四億去斡旋。

估唔到而家仲有人白痴到咁、天生岸鳩難自棄。
係唔識字定係無睇新聞?

記得98年美籍猶太鬼係泰國狙擊成功。想連香港都拿下。
結果蝕到眼凸挾住條尾走。
就係有啲咁人注定俾人割完韭菜仲要笑笑口。
唔知係食懵咗定係腦入水笨實得你丫。
鬼佬屎好味啲?

德國聯邦議院議員 克勞斯·恩斯特:俄烏衝突產生的根源在於美國及北約成員國違背了他們對俄羅斯的安全承諾,違背了自兩德統一以來的安全承諾。這一承諾就是「北約不會東擴」。如果我們回顧一下1990年至2022年的歷史,就會發現北約實際上一直在向俄羅斯方向擴張,俄羅斯的安全利益被無視了。
恩斯特認為,俄烏衝突之後,美國攫取了巨大的經濟利益,美國並不希望衝突結束。
德國聯邦議院議員 克勞斯·恩斯特:我擔心美國不會接受和平解決衝突問題的方案,這是一場代理人戰爭,雖然在戰場上表現出來是俄烏之間的衝突,但背後是美國的利益,美國從中獲取了最大的利益。

美國首都華盛頓周日(19日)有上千人從林肯紀念堂遊行至白宮抗議,要求美國停止對烏克蘭運送武器,並解散北約。

德法意等多個歐洲國家近日爆發多場反北約示威活動,遊行民眾要求以美國為首的北約停止對烏克蘭運送武器。

引用:
原帖由 顏.射.達.人 於 2023-3-21 18:54 發表

一個聯合國會常任理事國入侵鄰國,試圖從地圖上增加自己土地,俄羅斯無疑正在違反聯合國憲章的第二條第四款:
聯合國憲章: -
第二條
  為求實現第一條所述各宗旨起見,本組織及其會員國應遵行下列原則:
  一、...。
  二、...。
  三、...。
  四、各會員國在其國際關係上不得使用威脅或武力,或以與聯合國宗旨不符之任何其他方法,侵害任何會員國或國家之領土完整或政治獨立。
  ...
聯合國憲章? 哈哈, 請聽聯合國是怎樣解釋的 :
美軍在敘利亞基地遭襲后,發動空襲報復,總台記者提問聯合國對此事的看法。于是有了下面的精彩碾壓,沒錯,根本就談不上交鋒,就是單方面碾壓。聯合國面對美國的非法軍事侵占如此雙標和袒護,它的小弟們更是可想而知了!不知烏粉敢不敢表個態~~
總台記者徐德智:關于敘利亞,我有些問題。昨天,美國在敘利亞東北的基地遭到無人機襲擊,導致一死六傷,隨后美國發動空襲,導致敘利亞11人死亡。關于這一事件,秘書長有何回應?
聯合國秘書長副發言人法爾漢·哈克:當然,我們一直對正持續的緊張態勢擔憂,我們正努力尋求降低各種勢力在敘力量間的緊張情勢,我們也會繼續這些努力。
記者:這次你們不呼籲所有人尊重敘利亞主權和領土完整了?
發言人:當然,這,這是毫無疑問的,顯然,敘利亞主權和領土完整得到遵守是非常重要的。與此同時,你也知道,關于,額,嗯,額,敘利亞外國力量的複雜性,但我們呼籲各方保持克制。
記者:但是你覺得美國在敘利亞的軍事存在是非法的嗎?
發言人:啊,這,這不是當前我們處理的問題,那裡有戰爭啊,但這,我們......這,我們......
記者:因為聽起來很熟悉啊。這周我們討論了各種聯合國憲章、國際法和相關決議,但我聽上去,一個外國軍事存在、外國軍事基地未經許可在另一個國家建立,聽起來跟另一件事好像啊。
發言人:啊,啊,我會把分析的事交給你,現在,在當下,在當前,沒有......
記者:到底敘利亞和烏克蘭,在這個局面有何區別?
發言人;敘利亞境內沒有美國的軍隊,所以,額,我沒有,這不是類似的狀況。
記者:你是說沒有美軍人員在敘利亞?軍事人員在敘利亞,那他們是怎么受傷的?
發言人:額......
記者:很奇怪不是么?
記者:哦,對了,如果我們要看決議,還有國際法,我還真有個決議。安理會,應該是安理會2254號決議,在序言段落說,重申對阿拉伯敘利亞共和國主權、獨立、統一和領土完整的堅定承諾,以及對《聯合國憲章》宗旨和原則的堅定承諾。
發言人:是的,我知道,你也看到,決議已經被安理會成員採納。
記者:是,所以回到我的問題,美國在敘利亞的基地存在是不是非法的?
記者:如果依照我剛才念的相關決議。
發言人:是,相關決議確實呼籲了,我們也呼籲各種尊重,目前我只能說到這兒了......

引用:
原帖由 閒人清風 於 2023-3-26 10:03 發表

德國聯邦議院議員 克勞斯·恩斯特:俄烏衝突產生的根源在於美國及北約成員國違背了他們對俄羅斯的安全承諾,違背了自兩德統一以來的安全承諾。這一承諾就是「北約不會東擴」。如果我們回顧一下1990年至2022年的歷史,就會發現北約實際上一直在向俄羅斯方向擴張,俄羅斯的安全利益被無視了。
恩斯特認為,俄烏衝突之後,美國攫取了巨大的經濟利益,美國並不希望衝突結束。
德國聯邦議院議員 克勞斯·恩斯特:我擔心美國 ...
更多得多的反俄示威你唔講嘅?
一個德國議員撐俄都攞嚟講, 其餘議員反俄你唔講?

借用"毒舌大狀"名句:
"法律面前, 窮人含撚”
憲章面前, 美帝平等, 俄國含撚。

引用:
原帖由 dl467689 於 2023-3-22 15:57 發表

俄帝對烏克蘭發動戰爭正正就是違反了聯合國憲章第四條!
學下歷史啦:
    1999年美國不經聯合國而空襲轟炸南斯拉夫3個月是否違反憲章?
    2001年美國不經聯合國而入侵阿富汗20年是否是反憲章?
    2003年美國手持一袋洗衣粉不經聯合國而入侵伊拉克8年是否違反憲章?
    2017年美國對敘利亞……
聯合國去咗邊?
而家又走出嚟柒?

咁你可能要踢左英法兩國走先,聯合國成立後,佢地飲頭啖湯,1956年首先搞埃及,企圖佔據蘇彝士運河

美國果D光輝戰績,上面有講,就唔洗重覆

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2023-3-27 10:44 發表

聯合國憲章? 哈哈, 請聽聯合國是怎樣解釋的 :
美軍在敘利亞基地遭襲后,發動空襲報復,總台記者提問聯合國對此事的看法。于是有了下面的精彩碾壓,沒錯,根本就談不上交鋒,就是單方面碾壓。聯合國面對美國的非法軍事侵占如此雙標和袒護,它的小弟們更是可想而知了!不知烏粉敢不敢表個態~~
總台記者徐德智:關于敘利亞,我有些問題。昨天,美國在敘利亞東北的基地遭到無人機襲擊,導致一死六傷,隨后美國發動空襲,導 ...
網上有呢段視頻, 好治癒

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2023-3-27 11:00 發表

借用"毒舌大狀"名句:
"法律面前, 窮人含撚”
憲章面前, 美帝平等, 俄國含撚。
俄羅斯含過乜嘢撚攪到要入人國土殺人?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]