• 瀏覽: 12,551
  • 回覆: 45
  • 追帖: 1
烏克蘭已經成為殘廢,而且是美國忠實的走狗,所以中國沒有興趣插手調解。

早幾年想收購果間馬達西奇公司依家打爛晒

引用:
原帖由 (b.b) 於 2023-3-21 13:02 發表

早幾年想收購果間馬達西奇公司依家打爛晒
好彩無買到

引用:
原帖由 樹下深情的P圖 於 2023-3-21 13:24 發表

好彩無買到
北京天驕公司已經入股46億美元,被司機充公了。

其實根本也沒有和解的可能,解除對俄國制裁,解除對俄國資金的凍結,美歐不會答應,打到天荒地老吧。

引用:
原帖由 真面目 於 2023-3-21 13:44 發表

其實根本也沒有和解的可能,解除對俄國制裁,解除對俄國資金的凍結,美歐不會答應,打到天荒地老吧。
錢同制裁 相對係小問題

壓根就係烏頭要入北約,唔好講部署導彈咁大鑊,單係邊境駐幾萬美軍都對俄毛極大威脅

呢個底線,打過抗美援朝嘅中國一定知

引用:
原帖由 pooh24680 於 2023-3-21 14:10 發表

錢同制裁 相對係小問題

壓根就係烏頭要入北約,唔好講部署導彈咁大鑊,單係邊境駐幾萬美軍都對俄毛極大威脅

錢同制裁是最大的問題,美軍大毛從來都不怕,俄國有核武在美軍才怕死。

引用:
原帖由 pooh24680 於 2023-3-21 14:10 發表

錢同制裁 相對係小問題

幾萬美軍在核武面前都是垃圾。

引用:
原帖由 真面目 於 2023-3-21 14:24 發表

幾萬美軍在核武面前都是垃圾。
夠膽用核,美蘇都用過N次

邊境駐軍嘅威脅,老毛 寧願面對食原子彈嘅風險 都要打韓戰,仲要即打
你覺得佢好傻?

基輔距離莫斯科一千公里唔夠,仲要有路網,一馬平川,㸪俄毛要出兵,就係要避免呢個情況出現

引用:
原帖由 pooh24680 於 2023-3-21 14:55 發表

夠膽用核,美蘇都用過N次

邊境駐軍嘅威脅,老毛 寧願面對食原子彈嘅風險 都要打韓戰,仲要即打
你覺得佢好傻?

基輔距離莫斯科一千公里唔夠,仲要有路網,一馬平川,㸪俄毛要出兵,就係要避免呢個情況出現
美蘇沒有動用核武跟膽量沒有半毛錢關系,美蘇雙方都沒有入侵對方,所以沒有必要用核武。

一馬平川就能打下莫斯科?希特拉都沒能打下莫斯科,美國陸軍很拉垮,當年志願軍都能打敗美軍。

引用:
原帖由 真面目 於 2023-3-21 15:06 發表

美蘇沒有動用核武跟膽量沒有半毛錢關系,美蘇雙方都沒有入侵對方,所以沒有必要用核武。

一馬平川就能打下莫斯科?希特拉都沒能打下莫斯科,美國陸軍很拉垮,當年志願軍都能打敗美軍。
唉……..

1 當日的距離由柏林開咗2 當日嘅德軍,仲係 車 馬混合 後勤保給

蘇聯頂得住,背後係美國大力援助

志願軍只係互有勝負,以38線為終,仲未可以趕美軍落海

或者呢度都係老毛信徒多,美帝係紙丈老虎
不過老毛係好認真打老虎

引用:
原帖由 pooh24680 於 2023-3-21 15:10 發表

唉……..

1 當日的距離由柏林開咗2 當日嘅德軍,仲係 車 馬混合 後勤保給

蘇聯頂得住,背後係美國大力援助
不用玩假設,沒有意義,二戰初美國還支援過德國與日本呢。

引用:
原帖由 真面目 於 2023-3-21 15:12 發表

不用玩假設,沒有意義,二戰初美國還支援過德國與日本呢。
有時間自己睇下2戰美國點援助蘇聯
太多野唔想打字打到斷手

引用:
原帖由 真面目 於 2023-3-21 12:41 發表

烏克蘭已經成為殘廢,而且是美國忠實的走狗,所以中國沒有興趣插手調解。
中國還對要求烏克蘭還錢有興趣

引用:
原帖由 真面目 於 2023-3-21 12:41 發表

中國男人對烏克蘭美女就有興趣!

主題標籤 #烏克蘭
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]