• 瀏覽: 12,554
  • 回覆: 45
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 真面目 於 2023-3-21 14:23 發表

錢同制裁是最大的問題,美軍大毛從來都不怕,俄國有核武在美軍才怕死。
我諗主要問題係,喺俄羅斯週圍部署導彈和反導飛彈,幾分鐘內就射到莫斯科,而由俄羅斯發射的導彈則被周邊國家攔截,射到美國的機會大減,令核戰期間俄國處於劣勢,處於捱打局面。

引用:
原帖由 rayhome99 於 2023-3-21 18:27 發表

我諗主要問題係,喺俄羅斯週圍部署導彈和反導飛彈,幾分鐘內就射到莫斯科,而由俄羅斯發射的導彈則被周邊國家攔截,射到美國的機會大減,令核戰期間俄國處於劣勢,處於捱打局面。
核彈被成功攔截過嗎?你在想入菲菲吧,美國都沒有把握攔截,周邊國家能攔截?笑死人啦。

香港人一定要記住偽烏克蘭國納粹2019年派人嚟香港搞事嘅仇恨

引用:
原帖由 (b.b) 於 2023-3-21 13:02 發表

早幾年想收購果間馬達西奇公司依家打爛晒
美國出面叫宅男司機阻止收購,違約金又未賠!

引用:
原帖由 真面目 於 2023-3-21 13:44 發表

其實根本也沒有和解的可能,解除對俄國制裁,解除對俄國資金的凍結,美歐不會答應,打到天荒地老吧。
歐美凍結D錢已洗哂,邊有得還

引用:
原帖由 pooh24680 於 2023-3-21 15:16 發表

有時間自己睇下2戰美國點援助蘇聯
太多野唔想打字打到斷手
2戰唔係蘇聯,法國一早淪陷啦
你唔講既?

引用:
原帖由 真面目 於 2023-3-21 12:41 發表

烏克蘭已經成為殘廢,而且是美國忠實的走狗,所以中國沒有興趣插手調解。
你的無知幾有趣!如果想問點解咁形容你!  你了解下近二十年的國際大事件發展!

引用:
原帖由 oyear 於 2023-3-22 08:43 發表

2戰唔係蘇聯,法國一早淪陷啦
你唔講既?
法國淪陷 關蘇聯乜事?故步自封自己攞嚟衰

美國援助英國係用租借法案,食晒佢啲大西洋基地
另外啲錢係要還

到蘇聯就唔理咁多即援,唔係良心發現,係蘇聯死埋 德國就獨霸歐洲,英國投降只係 時間問題,有晒資源絕對有能力同美國爭霸

引用:
原帖由 真面目 於 2023-3-21 13:41 發表

北京天驕公司已經入股46億美元,被司機充公了。
睇嚟烏克蘭已經冇錢賠了

烏克蘭在中國眼中與阿富汗無異,雖然同情當地居民,但也有心無力,美帝制造的惡果,讓全世界看清事實。

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2023-3-22 08:59 發表

你的無知幾有趣!如果想問點解咁形容你!  你了解下近二十年的國際大事件發展!
又不見你有何高見?

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2023-3-22 09:33 發表

睇嚟烏克蘭已經冇錢賠了
冇錢賠,打到爛曬都係好事。

引用:
原帖由 真面目 於 2023-3-21 13:44 發表

其實根本也沒有和解的可能,解除對俄國制裁,解除對俄國資金的凍結,美歐不會答應,打到天荒地老吧。
唔停戰中國遲早有日,被迫唔同型式參戰。

引用:
原帖由 大有爺 於 2023-3-22 13:21 發表

唔停戰中國遲早有日,被迫唔同型式參戰。
美國想打落去,中國勸也沒有用,不要太理想化。

引用:
原帖由 真面目 於 2023-3-22 10:07 發表

又不見你有何高見?
要高見?  是否比d禮貌  請教下別人?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]