• 瀏覽: 57,780
  • 回覆: 274
+5
無綫電視節目《東張西望》本月初報道,居於黃埔花園一單位的周小姐表示,居所天花漏水多年,導致半間屋包括浴室沒有電力供應,她和母親需要摸黑開傘

成20年,點都冇得講啦,名醫

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/879150/黃埔花園單位天花漏水-住戶擔遮如廁-樓上名醫潘德鄰-我無嘢講?utm_source=01webshare&utm_medium=referral&utm_campaign=non_native

horrible 

咪可以搵食環署定水務署嗰的試水咩?

又係老李黃瓜,酒店又係咁,你同我保險與律師講啦🤭🤭

引用:
原帖由 hugonam 於 2023-3-21 09:19 發表

無綫電視節目《東張西望》本月初報道,居於黃埔花園一單位的周小姐表示,居所天花漏水多年,導致半間屋包括浴室沒有電力供應,她和母親需要摸黑開傘

原來佢就係名人!
開名有圖就啱。
不過想問,自己單位裝個大漏斗,加個水喉引水,可唔可以?

呢d 咁嘅 PK, 持往自己有d 錢同地位...

還用法律玩人家兩母女...

猛人?

引用:
原帖由 s-chris 於 2023-3-21 09:30 發表

業主唔俾入屋就冇得攪

社會名人

引用:
原帖由 s-chris 於 2023-3-21 09:30 發表

唔俾入, 唔合作, 試條毛

引用:
原帖由 kim168 於 2023-3-21 11:15 發表

社會名人
某些名人好仆街,心理唔平衡,專門去搞弱勢市民🤬

引用:
原帖由 kim168 於 2023-3-21 11:16 發表

唔俾入, 唔合作, 試條毛
無法例規管?仲以為有法可依

有關單位業主如想真心解決漏水問題,應該要揾專業人士找出漏水源頭,妥善維修,互相合作,大家才可安居樂業,做業主有啲錢係唔慳得㗎

有好多骨醫,其實都係黑店
(我唔係講上面,那個名醫)
每星期上去,都話要照 X光
(收多你一千 幾百)
你有保險,係唔係都叫你 , 磁力共振掃描
$6000 起跳

法律是公正的,但就需要人來執法。可惜執法人從來都受制於權貴,引致法律不能作出應有的功能。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]