• 瀏覽: 26,274
  • 回覆: 143
+5
瑞銀集團(UBS)同意收購瑞信(Credit Swisse)之後,將使得大約160億瑞士法郎(173億美元)的瑞信債券「變壁紙」,這些債就是被暱稱為「可可債」

瑞是參與美共的沒收充公私人財產罪行,不再中立,招牌已賤過地底泥,抵死

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/879270/ubs購瑞信-170億美元coco債券慘變牆紙-7條q-a了解事件重點

做尾國的敵人是危險, 做尾國的朋友是致命的.......

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2023-3-20 21:13 發表

做尾國的敵人是危險, 做尾國的朋友是致命的.......
瑞是銀行逐間破產,抵死

迷債之後,又到CoCo債券

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-3-20 21:18 發表

迷債之後,又到CoCo債券
美共瘋狂印偽鈔既連鎖反應

七文一隻瑞士表。

西人玩財技
卒之玩死自己

個名就叫可換股債券,點知出事時直接變牆紙,股票都換唔到,死未。

邊D戇鳩仔仲敢講歐美講規矩,只要利益夠大,人地隨時可以搬龍門架。

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2023-3-20 21:24 發表

個名就叫可換股債券,點知出事時直接變牆紙,股票都換唔到,死未。

邊D戇鳩仔仲敢講歐美講規矩,只要利益夠大,人地隨時可以搬龍門架。
中方號召華喬擠提美存款,美共都唔識點應付

成件事就好似d酒樓咁,對鮑參翅肚供應商話年尾找數,夠鐘就將間野執左,之後換過名換過個掛名老闆,實情都係同一班人,但就同供應商講上手已經執左,上手d數唔關我事

以後得中國係中立國了。

引用:
原帖由 T2. 於 2023-3-20 21:16 發表

瑞是銀行逐間破產,抵死
失去「中立」,已經沒有可取之處🤷‍♂️

金溶創新

雷慢反板

引用:
原帖由 touya08 於 2023-3-20 21:41 發表

失去「中立」,已經沒有可取之處🤷‍♂️
佢角加咁有錢, 背後做咗幾多好嘢大加可能仲未知

引用:
原帖由 T2. 於 2023-3-20 21:30 發表

中方號召華喬擠提美存款,美共都唔識點應付
呢招係  大染坊 陳六子 用得非常高明。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]