• 瀏覽: 49,899
  • 回覆: 369
  • 追帖: 1
+12
引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2023-3-20 13:20 發表

中國領導人周一(20日)起訪問俄羅斯與該國總統普京會面,外界關注對烏克蘭危機的影響。美國白宮國家安全委員會發言人柯比周日...

最不想俄烏停戰的,顯然 ...
撕破假面都要講出黎。。。
真你老尾丫。。。

美佬話我唔接受, 俄烏就停唔到戰. 大家知而家俄佬其實係同緊邊個打啦. 

引用:
原帖由 cwbguy 於 2023-3-20 14:44 發表

美國絕對不可以讓習大大的和平倡議成功的  
之前北京己經成功令沙地阿拉伯和伊朗達成和平復交,若今次俄烏再下一城,全世界都會認定美國係戰爭挑撥者,而中國則係和平締造者
但如果今次習大大成功,綏靖主義又會抬頭。

引用:
原帖由 BIBIJI 於 20-3-2023 14:44 發表

啱啦,繼續打落去油價就繼續高企,第一個死嘅係歐洲,第二個係美國。
美國依家係世界最大石油生產國  

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2023-3-20 14:47 發表

俄羅斯就係因綏靖主義,所以造成北約第5次擴張。

歸根究底,北約依啲軍事組織,唔應該再响世上存在。

咁即係老美希望要有更多嘅人命傷亡先至高興

引用:
原帖由 CB1668_2 於 20-3-2023 14:47 發表

所以對三年前參與暴動果班甲由,絕不可以行綏靖主義

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2023-3-20 13:20 發表

中國領導人周一(20日)起訪問俄羅斯與該國總統普京會面,外界關注對烏克蘭危機的影響。美國白宮國家安全委員會發言人柯比周日...

最不想俄烏停戰的,顯然 ...
如果習近平可以叫俄羅斯退出烏東,交還克里米亞,即使唔成功,咁我都會認同中國對化解危機有貢獻
不過我覺得機會唔大,此行去唔去都冇分別

烏克蘭停火與否:
由鹵味話事?
烏雞唔可以自己話事?

只係司機同老美最唔想停火

美軍火商點會比你停 

fine...唔同意OK 喎,等俄仔打到佢烏仔滅國就停火啦

烏克蘭又話打完俄羅斯再打中國,傾乜撚野?

引用:
原帖由 cwbguy 於 2023-3-20 14:51 發表

所以對三年前參與暴動果班甲由,絕不可以行綏靖主義
我唔知點解走左去將香港內部事務同俄烏呢啲國際事務混為一談。

我亦改變唔到習大大「對自己人狠而對外綏靖)的方針,
但如果俄羅斯唔歸還克里米亞及烏東4州,我好難認同停火。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]