• 瀏覽: 46,001
  • 回覆: 351
+20
唔係朝鮮最高咩?

引用:
原帖由 molittlemo 於 2023-3-20 13:11 發表

"咁多高官名人明星"
咁多? 即係有幾多個? 10個? 100個?1000個?
講真呀,你連中國有咩高官名人明星都未必知啦

你已經被訓練到,只要一聽到呢D新聞
就會好似隻狗聽到hand 咁,會本能性地講句口號性說話
但其實你自己講緊咩,你自己都唔知.

我頭先先咁覆呢條友。
睇前以為你話我喎!

引用:
原帖由 朱樓瑾 於 2023-3-20 13:21 發表

唔係朝鮮最高咩?
高過呆灣仔 ?

引用:
原帖由 6674 於 2023-3-20 13:14 發表

調查機構沒有解釋到為何首兩名都被西方定性為極權國家,而人民有最大幸福感。
我相信做另外一個調查關於對政府的信任,中沙都會名列前矛。無他,少煩惱少爭議少衝突自然會覺得幸福滿滿。
正常人民就係要生活安定

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2023-3-20 11:52 發表

國際民調機構益普索集團(Ipsos)近日發布的一份有關全球幸福指數的調查結果顯示,在32個國家中,幸福感指數最高的國家是中國(91%),其次是沙特阿拉伯(86%)與荷蘭(85%)。

益普索是一家總部位於法國巴黎的國際性民調機構,在香港也曾進行過「針對新冠病毒對香港消費者的影響」等研究。據《中國新聞網》報道,益普索於2022年12月22日至2023年1月6日,通過其全球線上調查平台,對32個國家的 ...
幸福.....

引用:
原帖由 zzhero 於 2023-3-20 13:11 發表

Yes, 第一應該係北韓,香港應該包尾
NO , 第一應該係呆灣 , THEN 北韓,香港應該包尾

引用:
原帖由 LolototoXxx 於 2023-3-20 13:20 發表

對報告有保留,
只係以事論事,唔會立埸影響智慧,
話奶,咪同你一樣?不過奶西

有冇英腳治安最差城市報告?
London, Manchester, Birmingham 係最差,可惜又唔可以學尾腳咁買把MP7可打穿避彈衣保護自己,

福利最好應係瑞士,北歐啦,但北歐好Q凍仲凍過加拿大,食又差,景初看就靚,有點荒蕪,落後,悶
歐洲而家通脹極利害,尤其是瑞士北歐嗰啲,呢啲國家上次調查都排好高,今年都跌得好誇張下。
今次調查同通脹好有關係,中國沙特印度相對歐洲,通脹無咁高。而美國日本排得低,都係因為通脹太高。

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2023-3-20 11:52 發表

國際民調機構益普索集團(Ipsos)近日發布的一份有關全球幸福指數的調查結果顯示,在32個國家中,幸福感指數最高的國家是中國(91%),其次是沙特阿拉伯(86%)與荷蘭(85%)。

益普索是一家總部位於法國巴黎的國際性民調機構,在香港也曾進行過「針對新冠病毒對香港消費者的影響」等研究。據《中國新聞網》報道,益普索於2022年12月22日至2023年1月6日,通過其全球線上調查平台,對32個國家的 ...
問題係咩🤔死唔去你幸福嗎🤔仲有工開你幸福嗎🤔終於放寬你幸福嗎🤔

矛可能啦, 西人民主國家點會唔幸福 

咁叻,中國人幸福感全球最高

引用:
原帖由 montejo 於 2023-3-20 13:24 發表

睇前以為你話我喎!
緊係話個條友啦。
佢尻知大陸有咩明星咩。

老尾....................假民調

引用:
原帖由 前後抽插 於 2023-3-20 12:21 發表

知得越少生活越開心係常識
應該係,最好不問世事乜都唔知免煩惱

看到印度也入選,也就不用太認真了。

引用:
原帖由 sylm01 於 2023-3-20 13:30 發表

矛可能啦, 西人民主國家點會唔幸福 
冇錯,下面個D一定係假新聞  

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]