• 瀏覽: 45,954
  • 回覆: 351
+20
引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2023-3-20 11:52 發表

國際民調機構益普索集團(Ipsos)近日發布的一份有關全球幸福指數的調查結果顯示,在32個國家中,幸福感指數最高的國家是中國(91%),其次是沙特阿拉伯(86%)與荷蘭(85%)。

益普索是一家總部位於法國巴黎的國際性民調機構,在香港也曾進行過「針對新冠病毒對香港消費者的影響」等研究。據《中國新聞網》報道,益普索於2022年12月22日至2023年1月6日,通過其全球線上調查平台,對32個國家的 ...
美國政權好快會制栽調查機構

引用:
原帖由 anish01 於 2023-3-20 12:38 發表

真唔明既然係幸福國,點解咁多高官名人明星都用千方百計要移民去老尾國? 愛國人仕生仔都要去老尾國生!
而家人地係政府嚴格控制下,異見者一個一個被抓,冇政治分爭,政局長期穩定,至少唔洗受動亂之苦吧,如果將2019香港社會運動搬到大陸,班策劃者肯定被判死刑,你唔踩政府條尾根本唔會發生呢d事

引用:
原帖由 anish01 於 2023-3-20 12:38 發表

真唔明既然係幸福國,點解咁多高官名人明星都用千方百計要移民去老尾國? 愛國人仕生仔都要去老尾國生!
每個國家都有犯罪份子..逃避刑責最佳方法就係遠走他方..當然門面野就話係政治逼害.唱衰本身國家..

最新例子就是一個叫郭文貴既騙徒...

不少高官名人明星本身賺錢模式都涉違法,避法及利中法例漏洞..如表面及底下合約等等....

引用:
原帖由 理+誠 於 2023-3-20 12:09 發表

「幸福感指數最高的前十個國家依序為:中國、沙特阿拉伯、荷蘭、印度、巴西、阿拉伯聯合酋長國、墨西哥、哥倫比亞、澳洲、智利。」

居然大部分都係嗰啲所謂人權紀錄麻麻嘅國家。
即是呢啲國家之前一直被抹黑中傷?!

引用:
原帖由 lung_block 於 2023-3-20 11:58 發表

美國要制裁IPSOS...竟然發出呢D有利中國的報告...
美國司法部長好快公佈調查機構高層性醜聞

唔系美國政府支持既機構,呢份報告信得過。

引用:
原帖由 banjo. 於 2023-3-20 12:07 發表

都係習老大領導有方。
咁公平D.
由老鄧開始, 個個領導人加高層都係唔錯既.

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2023-3-20 12:10 發表

有無移英bnoer既數據睇下係咪真係咁自由同幸福?隔離個post既師兄逍遙太卷話好多人想走喎
弊在佢地話大把人想走...但佢地自己又唔走...甘心留响香港度受苦受難咁犯賤....!

引用:
原帖由 理+誠 於 2023-3-20 12:09 發表

「幸福感指數最高的前十個國家依序為:中國、沙特阿拉伯、荷蘭、印度、巴西、阿拉伯聯合酋長國、墨西哥、哥倫比亞、澳洲、智利。」

居然大部分都係嗰啲所謂人權紀錄麻麻嘅國家。
你問下美國黑人美國人權紀錄有幾靚
D乜七權威人權紀錄只係文宣

印度排咁前有保留

引用:
原帖由 跛喬峰 於 2023-3-20 12:57 發表

弊在佢地話大把人想走...但佢地自己又唔走...甘心留响香港度受苦受難咁犯賤....!
經濟,技能,語言能力有限,走條鐵咩

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2023-3-20 12:03 發表

又話冇自由,寧願死
"冇自由, 無寧死" 的意思是, 我冇自由, 全世界都要死... 除咗我自己.

引用:

"咁多高官名人明星"
咁多? 即係有幾多個? 10個? 100個?1000個?
講真呀,你連中國有咩高官名人明星都未必知啦

你已經被訓練到,只要一聽到呢D新聞
就會好似隻狗聽到hand 咁,會本能性地講句口號性說話
但其實你自己講緊咩,你自己都唔知.

引用:
原帖由 lung_block 於 2023-3-20 12:31 發表

曱甴去到英國好幸福的...
根本就係

引用:
原帖由 molittlemo 於 2023-3-20 12:57 發表

咁公平D.
由老鄧開始, 個個領導人加高層都係唔錯既.
你講呢個事實會刺激到黃人,漢奸,獨L, 1450,呆蛙 ,菜婆 發癲㗎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]