• 瀏覽: 46,027
  • 回覆: 351
+20
引用:
原帖由 自脫胸圍屈.非禮 於 2023-3-20 15:47 發表

大陸如今多數人都有安樂茶飯食。
就來食大鍋飯添

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2023-3-20 17:46 發表

中國政府施政是把人民幸福放在首位,自詡民主的國家所做嘅,講白啲就係你民我主,一切都是以政客自身利益為先,這個調查讓人意識到民主未必是治理國家最佳的制度,每個國家應該視乎自己的情況選擇合適的治國方案,而不是硬推民主而置其他因素於不顧,結果好可能會適得其反
得啖笑

引用:
原帖由 人劍合一 於 2023-3-25 17:42 發表

你錯了,香港一向民主度低,香港失去的是英殖時代的高度自由,南亞人則是為左穩定生活,唔care民主!
英殖時高度自由?? 陰國佬依家自己都禁遊行罷工, 堵路......onX

引用:
原帖由 人劍合一 於 2023-3-25 17:45 發表

但希國家唔好阻止英雄們走資,退休後全部資產撤走不代表不愛國啊!
合法就可以了

親戚話琴日去到 Tesco 超市,啲嘢又貴咗!

引用:
原帖由 人劍合一 於 2023-3-25 17:49 發表

為左不讓阿爺閹割,走去被外國人閹割,點都避唔到,這就是香港人的悲劇!
外國唔係講聞煮豉油淫拳架咩? 1.5億尾國人喜歡Tiktok, 政客為了政治正確就唔理民意,  哩d就係你地班曱甴口中的聞煮選到出來的極品???

引用:
原帖由 o_0 於 2023-3-20 12:22 發表

社會穩定是幸福必需條件。可惜西方沒有。🙂
世界前6名最幸福嘅國家排名:
1- 北韓
2- 中國
3- 俄羅斯
4- 伊朗
5- 委內瑞拉
6- 古巴
我未講完,上面啲排名係倒數排名世界最幸福啲國家 
厲害了我的幗!蛇鼠一窩真係得啖笑

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2023-3-25 21:45 發表

外國唔係講聞煮豉油淫拳架咩? 1.5億尾國人喜歡Tiktok, 政客為了政治正確就唔理民意,  哩d就係你地班曱甴口中的聞煮選到出來的極品???
全世界都可以用FACEBOOK ,Google,Instagram ........唯有中國同俄羅斯,北韓啲咁嘅無人權獨裁嘅地方唔可以用,中國唔顧中國人想出外面見世界,鎖住中國人喺牆內!小粉紅唯有翻牆出去先可以見識外面嘅世界,中國唔係好自由咩,點解要翻牆出黎見世界?

引用:
原帖由 noel2046 於 2023-3-22 13:39 發表

得啖笑
我笑咗 因為中國人要翻牆出來先見識到外面自由民主世界嘅幸福!

引用:
原帖由 vule2011 於 2023-3-25 22:15 發表

全世界都可以用FACEBOOK ,Google,Instagram ........唯有中國同俄羅斯,北韓啲咁嘅無人權獨裁嘅地方唔可以用,中國唔顧中國人想出外面見世界,鎖住中國人喺牆內!小粉紅唯有翻牆出去先可以見識外面嘅世界,中國唔係好自由咩,點解要翻牆出黎見世界?
你真係查清楚點解google, FB Apps  係大陸用唔到先出來柒喇, 係FB , Google唔願遵守大陸法律先放棄大陸巿場呀onX

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2023-3-25 22:38 發表

你真係查清楚點解google, FB Apps  係大陸用唔到先出來柒喇, 係FB , Google唔願遵守大陸法律先放棄大陸巿場呀onX
FB,Google唔係一言堂,自由先進嘅民主國家唔係中國一言堂!好可憐嘅牆內人民,要翻牆出黎先可以見識外面嘅世界

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]