• 瀏覽: 13,163
  • 回覆: 60
長沙灣發生倫常斬人血案。今日(20日)清晨約5時35分,海麗邨海和樓一名女住戶報案,指七旬父親斬傷其母親。母女二人均中刀及被淋滾水,身體多處受

長沙灣發生倫常斬人血案。今日(20日)清晨約5時35分,海麗邨海和樓一名女住戶報案,指七旬父親斬傷其母親。母女二人均中刀及被淋滾水,身體多處受傷,血流如注,慌忙反鎖自己於房內保命。警方接報後通知消防到場協助破門,在單位內發現一家三口,救護員為受傷母女即場敷治後被送瑪嘉烈醫院治理;斬人的72歲男子則涉「傷人」被捕,黑布蒙頭帶署。

現場消息稱,被捕男子懷疑妻子紅杏出牆,雙方爭執期間揮菜刀狂斬妻女,更一度淋滾水施襲。母女二人送院時面龐濕透,而且滿身鮮血,其中一人面部須貼上敷料面膜。警方現正調查血案因由。

警方經初步調查後稱,疑犯姓何72歲,妻子姓潘同為72歲,女兒48歲。事發時夫婦倆因感情情問題爭執,何翁用18厘米長的菜刀襲擊妻女,他涉嫌傷人被捕,案件由深水埗警區重案組跟進。妻女分別頭及手受傷送往瑪嘉烈醫院治理。

睇另一份報紙話懷疑老婆出軌,大佬72歲唔好搞咁多嘢啦

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/879058/海麗邨躁漢疑妻子出軌-斬傷妻女淋滾水-母女頭面中刀匿房內保命

引用:
原帖由 石子宏 於 2023-3-20 09:17 發表

長沙灣發生倫常斬人血案。今日(20日)清晨約5時35分,海麗邨海和樓一名女住戶報案,指七旬父親斬傷其母親。母女二人均中刀及被淋滾水,身體多處受

...
凌晨5點幾係未訓定岩岩醒

七張幾仲咁好火

引用:
原帖由 石子宏 於 2023-3-20 09:17 發表

...
無辦法,可能老公已不能勃起,滿足唔到,唯有向坊間尋求協助 

七張野仲有吸引力,真係恭喜佢

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-3-20 10:10 發表

無辦法,可能老公已不能勃起,滿足唔到,唯有向坊間尋求協助 
邊位仁兄咁唔話得??

黐線?七張幾嘢?

真殘暴了..

唔夾咪離婚囉, 使乜又出軌, 又出刀出滾水? 兩老加埋百9幾歲, 都唔化嘅

香港近排多左好多男人傷女人案,證明香港港式男女平等對港男比左幾大壓力。香港男性對港女既行為壓抑幾大。港女成日話港男邊樣做得唔好個樣做得唔好,根本大部份港男都做唔到咁高要求,勒得太緊反而適得其反(我唔係認同咁做係岩,只不過想講做香港男人既難處姐)😔

香港宜家治安差左,多左好多男傷女案(蔡天鳳、殺澳門女、葵芳閣)

條友夠鐘入青山

7張幾重出軌

妻子姓潘同為72歲 等朕睇吓72碎可以有幾正

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-3-20 10:12 發表

七張野仲有吸引力,真係恭喜佢
時代唔同,啲社區中心攪啲歌唱,跳舞活動,啲老嘢一樣會溝婆,互相爭風吃醋。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]