• 瀏覽: 17,376
  • 回覆: 86
河北省邯鄲市永年區明山學校,近日爆出誇張的罰企害死學生事件。

微博有網友16日爆料稱,中三學生魏天冊12日被唐姓物理老師罰企,20分鐘後突然倒地抽搐。
沒想到唐姓老師無動於衷,不救援繼續上課。後來,同學們見情況有異,去找班主任求救。最後魏天冊被送醫,但搶救無效死亡

爆料網友剛開始寫道,「學校本該是供學生讀書的地方,家長放心將孩子送到學校交到老師手裡,就理應由老師負責學生的身心健康。」

簡直係悲劇  個老師處理好D個男仔就唔駛死

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/大國小事/878290/學生-罰企20分鐘-抽搐倒地亡-老師竟繼續上課致錯過搶救時間

罰企都會死

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-3-19 22:42 發表

罰企都會死
連20分鐘都頂唔到,難為我地做檢測企得仲耐呢。

點解睇親所有冷血新聞都是支那嘅🤭🤭🤭🤭

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 kau650 於 2023-3-19 23:15 發表

點解你自認支拿既, 你有無驗過你有幾多種精液溝出黎呀

引用:
原帖由 車巴西利! 於 2023-3-19 19:17 發表

河北省邯鄲市永年區明山學校,近日爆出誇張的罰企害死學生事件。

微博有網友16日爆料稱,中三學生魏天冊12日被唐姓物理老師罰企,20分鐘後突然倒地抽搐。
沒想到唐姓老師無動於衷,不救援繼續上課。後來,同學們見情況有異,去找班主任求救。最後魏天冊被送醫,但搶救無效死亡

...

引用:
原帖由 kau650 於 2023-3-19 23:15 發表

如果你係咪香港人?請問你剛剛那個參與過反修例黑暴嘅黃人,又點樣冷血殺害個老婦呢?
如果你係咪台灣人?請問你台灣嗰啲河漂又夠唔夠冷血?88槍又夠唔夠冷血?
如果你係美國人?我都唔駛舉例吧,幾多槍殺案夠唔夠冷血?幾多姦殺埋屍案,又夠唔夠冷血?
中國大陸有啲咁少嘢嘅死亡事件就話冷血,但無論香港、台灣、美國,甚至全世界咁多國家,比呢單案更嚴重嘅事件就更多,點解又唔見你會講冷血?好明顯就得到唯一一個結論,就係你係反中反上腦囉。

所以話課室係要裝CAM既 

引用:

因為聞煮國唔夠膽係課室裝cam,課室開槍幾時有睇過片架 ?

引用:
原帖由 冷看一眼 於 2023-3-19 22:50 發表

連20分鐘都頂唔到,難為我地做檢測企得仲耐呢。
2022年1月尾,要強檢5次,排隊排到人都癲

人渣黎

引用:

其實,好多崇洋既黃撚,英文字都唔識多個,冇睇外國新聞  
好似最近呢單,美國某大學學生,摔角訓練唔准飲水,結果中暑而死,大學要賠千四萬俾父母!
https://www.nytimes.com/2023/03/18/us/kentucky-university-wrestler-settlement.html

引用:
原帖由 SilverHaze 於 2023-3-20 07:16 發表

其實,好多崇洋既黃撚,英文字都唔識多個,冇睇外國新聞  
好似最近呢單,美國某大學學生,摔角訓練唔准飲水,結果中暑而死,大學要賠千四萬俾父母!
https://www.nytimes.com/2023/03/18/us/kentucky-university-wrestler-settlement.html
咁即管睇睇今次大陸呢單賠幾多俾父母囉。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]