• 瀏覽: 26,458
  • 回覆: 131
  • 追帖: 3
泰國向來是港人旅行熱門國家,疫情放緩後全球旅遊業復常,港人Mike與同事一行6人於今年2月到泰國旅行,其中一日行程是到芭堤雅一個樂園玩笨豬跳。

玩笨豬跳就等於揾命搏求刺激快感, 亦預咗可能出意外死亡, 有乜好嘈!執番條命咪算好彩囉!唔想咁長命就年年玩吧!總有機會中嘅!

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/突發/875702/港人芭堤雅玩笨豬跳斷繩-急墮湖險喪命怨園方缺保障-差少少死埋

呢啲野有話百分之一百安全嗎?

引用:
原帖由 ax7ax 於 2023-3-19 16:56 發表

呢啲野有話百分之一百安全嗎?
玩笨豬跳保險都唔保啦!

澳門這種笨豬跳才受保, 因為有兩條威也, 斷了一條仍有另一條保命👍
https://youtu.be/7yXXTVC8wd0

低能人士先會比錢玩自己條命

玩呢啲應該有死嘅準備
只係做個rehearsal體驗吓先

講明係“笨豬”跳,當然係啲“笨豬”先會做嘅事!

唔係要簽生死狀架?有咩事唔會負責

一切自招的.
🥱

雖然我識游水,但我未試過插湖底,除非有寶物

引用:
原帖由 HKPNG 於 2023-3-19 16:52 發表

泰國向來是港人旅行熱門國家,疫情放緩後全球旅遊業復常,港人Mike與同事一行6人於今年2月到泰國旅行,其中一日行程是到芭堤雅一個樂園玩笨豬跳。

佢玩笨豬跳受傷,回香港可以申請旅遊保險賠償?!

除非佢講大話,如果唔係佢有保險應該唔包佢個喎....

引用:
原帖由 big-lion2008 於 2023-3-19 17:54 發表

佢玩笨豬跳受傷,回香港可以申請旅遊保險賠償?!

除非佢講大話,如果唔係佢有保險應該唔包佢個喎....
旅遊保險通常唔包高危活動例如笨豬跳喎!

引用:
原帖由 HKPNG 於 2023-3-19 16:52 發表

意外!你想點?自己又要高危活動,保險都無得賠唯!

玩得唔係預左死咩?

想玩百分百安全的高危活動

引用:

香港保險正常都唔會包

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]