• 瀏覽: 10,020
  • 回覆: 58
+3
美國正在調查TikTok的中資母公司字節跳動,是否針對美國公民特別是採訪科技業的記者進行不當監控。彭博社報道,要求匿名的一名知情人士說,美國司

欲加之罪,何患無辭,對於字節跳動,美國還有什麼可查,根本結果就一早被定下來了。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時國際/878684/美媒-美國正調查tiktok母企字節跳動有否監控美公民及記者

美國人持槍都不怕,怕美國人用TikTok。

大陸佬自己都唔準大陸人用,又逼人地用,
到底係也居心。

阿美利堅合眾國怕tik tok監控,全因影片會顯示背景及個人容貌

但是全球FB用戶,個人資料是直接傳送到美國,而且CIA是可以即時提取資料。

引用:
原帖由 domug 於 2023-3-18 16:33 發表

到底係也居心。
心知肚明啦,美國就係仆街

奸邪妖獸又想打壓中國。

引用:
原帖由 domug 於 2023-3-18 16:33 發表

到底係也居心。
大陸唔比用tik tok,但又唔比用抖音?

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 18-3-2023 04:46 PM 發表

抖音同tik tok係兩個唔同的app。
本土人唔會將馮京當馬涼。
除非係中華田園犬種。

唔使查,
老美一定話有.

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2023-3-18 16:46 發表

大陸開波都講到明
伺服器不在中國不能在中國上市

美國而家係要人地公司賣比美國公司

引用:
原帖由 domug 於 2023-3-18 16:53 發表

抖音同tik tok係兩個唔同的app。
本土人唔會將馮京當馬涼。
除非係中華田園犬種。
明白,即係話人支那人但自己係大陸種一樣

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 18-3-2023 05:02 PM 發表

明白,即係話人支那人但自己係大陸種一樣
都是....

美媒冇一樣野可信!
單睇俄烏事件已多次報烏軍將攻入俄羅斯 等等層出不狂的大話
台海貝六西事件當時也大量不對現的大話報道

有邊間聯網公司唔會跟蹤用戶, 根本間間都會

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]