• 瀏覽: 86,006
  • 回覆: 4
  • 追帖: 3
+15
屌你老味,條大叔明顯想博懵,正一死廢老。

拍片嘅又係,只識拍,俾我就係咁屌柒條死老嘢,屌L到佢想打我,咁佢咪識起身囉!

引用:
原帖由 油浸禾花雀 於 2023-3-18 13:55 發表

如果甘樣成為先例,甘各位男士真係好唔得閒,唔起身就會俾人以鹹濕佬來公審。
我每次坐乜嘢車都好,如果係雙人座位,而我又坐喺外邊嘅,我一定會起身讓坐喺裡面個位(男或女都好)出嚟。

引用:
原帖由 油浸禾花雀 於 2023-3-18 14:29 發表

首先你唔好站係道德高地話我自私(哩樣你已經好冇禮貌),如果人家已經側身足夠你行出去就冇規定一定要企起身,你每次起身係你有風度,但唔好亂指責別人,唔係邊個拍片就邊個有禮。
好 我收回你話自私呢個評價。

可能我係男人,又普通身材,所以側身讓內面個位出嚟,對方會比較麻煩,所以我一定會企起身讓。

引用:
原帖由 unico 於 2023-3-18 15:39 發表

有次總站上車包刮我5個人座上層,有個中佬咁多位唔座座個唔識女仔旁邊,我立即轉座佢後面有嘜依郁就郁佢
有得棟嘅話,我一定唔會坐係女性隔離(我是男生)。避免產生誤會同尷尬情況發生(例如瞓覺時個頭側向對方或自己)

引用:
原帖由 油浸禾花雀 於 2023-3-18 17:01 發表

同樣我都會起身,但問題在於阿叔唔起身就係想企圖非禮?係咩就係鹹濕?又或者阿叔條腰唔多舒服,要佢起身佢可能覺得好辛苦,現金社會就太多看圖作文,一個冇頭冇尾的視頻就攞出來公審,頭先仲有評論話起個阿叔底,請問甘樣對阿叔公平嗎?你同我都唔知之前有冇故事?但我極睇唔過眼係巴士司機同拍片者面前,個女仔都話唔敢行出來,甘真係以後冇搭交通工具了。
雖然唔知前因後果,但就咁睇條片,呢條阿叔確係9。唔係幫個女仔,但你話個老嘢身體唔舒服而拒絕起身。咁你可以講出嚟,仲有,咁你落車一樣要企起身啦。起唔到身??簡直唔係excuse 。

分明就唔想讓,咁呢仲唔係9?就算話條女係典型港女、要人就佢,我都係咁講。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]