• 瀏覽: 40,425
  • 回覆: 318
+5
引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2023-3-16 21:44 發表

智障先會用黃金換零價值公仔紙 梗係keep黃金穩陣
虛弊更穩陣

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2023-3-16 23:20 發表

賊性難改
財到光棍手,求其搵個藉口就可以食左佢

引用:
原帖由 中秋可愛的魚蛋 於 2023-3-16 23:27 發表

支持去美元化
用比特!

有錢都唔好擺尾資銀行,話凍結便凍結,好易渣都冇. 

引用:
原帖由 thunderpig 於 2023-3-17 06:57 發表

就係要避免無理制裁
老尾將尾元武器化,自己搞 L 死自己

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2023-3-16 21:42 發表

不論你信邊個神 去美完 係普世價值
我的教會不是咁講:
天父說,持有美元,是通進天國的憑證。

老美私吞左俄佬同阿富汗嘅財產,全球各國都有目共睹,唔減持就笨啦。

不尊重財產私有權,任意制裁、沒收、凍結他人、政府、企業資產,又無本國法律基礎,肆意違反金融紀律,應有此報。
現在只是開始。

全球去美元化是大勢所趨😁😁😁

引用:
原帖由 rayhome99 於 2023-3-16 23:23 發表

美國加息後,新發的債券3-4厘票面息,若手上的舊債券只得0.5-1厘票面息,除非揸到到期,若中途賣出,一定要大蝕讓。
比到盡6折

引用:
原帖由 Dani123 於 2023-3-16 21:36 發表

今年來各國央行頻頻增持黃金儲備之際,卻不斷減持手頭上的美債,反映去美元化速度正在加快,以美元作為貿易結算貨幣的地位,正面

假新聞 假新聞 假新聞🤭
明 ...
爭全世界30幾萬億美金,8算即over2百50您過外,點還???仲要鍾意想搶就搶話凍結就凍結,當金融最重要果樣野信用都破產,仲搵鬼信你咩

引用:
原帖由 三碌木 於 2023-3-17 07:10 發表

老美私吞左俄佬同阿富汗嘅財產,全球各國都有目共睹,唔減持就笨啦。
其實係唔合國際法的,信譽已經受損

引用:
原帖由 Dani123 於 2023-3-16 21:36 發表

今年來各國央行頻頻增持黃金儲備之際,卻不斷減持手頭上的美債,反映去美元化速度正在加快,以美元作為貿易結算貨幣的地位,正面

假新聞 假新聞 假新聞🤭
明 ...
美國去全球化
全球去美元化

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2023-3-17 07:02 發表

YouTube入面好多KOL談及SVB執笠事件都一致話無事唔使驚。
點解河南十八線農村兩間信用社執笠中國就崩潰,但係尾國排16名擁有2500億資產嘅銀行執笠就無事,真係令人費解
金融老千賭場 數字遊戲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]