• 瀏覽: 5,016
  • 回覆: 33
入境處再揭發中港假結婚個案。一名27歲香港男子收取港幣1.5萬元報酬,於2019年與內地孕婦在內地結婚,協助其取得「預約分娩服務確認書」在港分娩。

竟然是27歲年青人假結婚,這種人應該重判,一年太少了,起不了阻嚇作用。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/876817?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

一年太少了

廉價勞工?

精子檢婚

呢啲個案點捉?如果佢地扮下親密,又一劑住的話。

1.5萬, 一係比人食價, 唔係就係佢戇X.幾十年前, 的坡妹, 泰妹假結婚嚟香港做雞, 個價都起碼二, 三萬起跳。

萬5 蚊咁蠢?一張身份證至少10 皮啦

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2023-3-14 14:23 發表

呢啲個案點捉?如果佢地扮下親密,又一劑住的話。
十幾年前買婚十萬起跳,依家港燦大賤賣,可能敲詐勒索

個b要唔要跟佢姓🤔

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-3-14 14:42 發表

1.5萬, 一係比人食價, 唔係就係佢戇X.幾十年前, 的坡妹, 泰妹假結婚嚟香港做雞, 個價都起碼二, 三萬起跳。
嗰時香港夜場旺唔同

稍有質素先來港搵食 尤其玻妹高鐘

引用:
原帖由 keung135 於 2023-3-14 14:53 發表

嗰時香港夜場旺唔同

稍有質素先來港搵食 尤其玻妹高鐘
咁又係, 當時淨係天成大廈, 東方朝陽呢的場, 已經好旺, 尤其是東方朝陽, 要坐晒係棚底等入房。

香港社工都只是呃飲呃食,不會主動接觸家庭有經濟困難或嚴重關係問題的家庭,而,香港的社會資源都不是真正貧窮的人受惠,港貧窮線個班就在劏房捱看新聞訪問鉛水公屋居民,便會明點解呃飯食的反而有屋住,真正有需要的香港人卻未得到援助, 政府給綜緩的福利太濫反而造就了寄生蟲,和令努力工作付出最多貢獻社會和交了稅的一班得不到他們應有,和被剝削應有的權利,但是如果騙飲騙食的外人不生,香港的出生率就連基本都無

1.5萬咁少,痴線。
內地人成本就係好低。

捉到就一單半單,捉唔到就千千萬萬單!

兩個字形容............on 9

呢 d 假結婚,將來你想結婚你就慘

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]