• 瀏覽: 44,675
  • 回覆: 281
  • 追帖: 1
+10
引用:
原帖由 我是一名咖啡師 於 2023-3-14 08:55 發表

要打工就唔係富二代啦
富二代唔駛打工,邊個話架。
仲要係癈富二代,躺平養佢呀

人地可能家住麥當勞道,係麥當勞打工,戴勞記錶  其實有咩咁出奇

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2023-3-13 22:37 發表

鋼勞9成假貨!
我哋朋友圈幾乎人人都有勞,大家都係普通人,有乜出奇!真係少見認!自己用假野,就認定人哋都係假野,講出嚟唔驚俾人笑?

引用:
原帖由 newbegin88 於 2023-3-14 07:42 發表

通常自己戴唔起又唔抵得人戴至會咁講囉。
🤣👍

大把人帶A貨,超A一隻幾千蚊

你以為佢唔志在, 帶隻十幾廿萬真貨去搬搬抬抬, 然後係到笑其他留言
話: 大把有錢人, 十幾萬隻表帶來做粗活, 有乜問題, 大把人唔志在

你以為自己格局大, 實際就你自己完全輸了

就是假表一隻, 無任何討論價值

引用:
原帖由 萬家進擊的弟弟 於 2023-3-15 12:40 發表

我哋朋友圈幾乎人人都有勞,大家都係普通人,有乜出奇!真係少見認!自己用假野,就認定人哋都係假野,講出嚟唔驚俾人笑?

你以為佢唔志在, 帶隻十幾廿萬真貨去搬搬抬抬, 然後係到笑其他留言
話: 大把有錢人, 十幾萬隻表帶來做粗活, 有乜問題, 大把人唔志在

你以為自己格局大, 實際就你自己完全輸了

就是假表一隻, 無任何討論價值

其實大陸山寨廠出超A假表又好, 假球鞋又好
係好事來, 是行業良心, 真正滿足用家需求

做到"表帶不炒", "鞋穿不炒"

就算你正價買到隻撈, 都係比間廠呃錢, 一隻零售價賣你十幾萬
別扯談什麼工藝, 都是呃人

你拿上手覺得受不惜手只係因為貴, 唔係因為有幾靚

引用:
原帖由 siuroy123 於 2023-3-13 18:49 發表

女士愛名牌手袋、男士愛名貴手錶,似乎是必然的「定律」,奢侈品也成為了打工仔努力工作的目標之一。最近有網民在社交媒體上貼出一張照片,圖中一位

堅嘢,PP nautilus都係三四千,
上次見過上門整network 嘅都戴AP R0🤭

唔係眼紅二三十萬冇咩特別,但咁高調通常係成附身家,

你以為佢唔志在,帶隻十幾廿萬真貨去搬搬抬抬,然後笑其他留言話:「大把有錢人,十幾萬隻表帶來做粗活,有乜問題?大把人唔志在」

你以為自己格局大???

實際係你自己完全輸了,就是假表一隻,無任何討論價值

肯定係假表,其實無乜特別,一隻4000左右,全世界大把人帶假勞力士,咁既垃圾post都可以出新聞,幾千蚊平過精工當然粗帶,花左咪由佢

其實大陸山寨廠出超A假表又好,假球鞋又好,係好事來,是行業良心,真正滿足用家需求  ,做到真正"表帶不炒", "鞋穿不炒" 

就算你正價買到隻撈,都係比間廠呃錢,,一隻零售價賣你十幾萬,別扯談什麼工藝,都是呃錢

你拿上手覺得愛不惜手只係因為貴,唔係因為有幾靚

引用:
原帖由 paulchen 於 2023-3-13 19:04 發表

大把看更都戴勞
打風流工又同人講咩
可能戴勞可以辟邪

又唔係RM

引用:
原帖由 numan123 於 13-3-2023 19:18 發表

真人真事。髮型師朋友有一日同個洗頭仔食完午飯行過錶舖,係櫃窗睇過吓隻勞力士,第二日個洗頭仔買咗𠴱隻勞力士送咗俾佢。人地打工唔代表人屋企無錢。
係邊間?
我想洗頭.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]