• 瀏覽: 16,995
  • 回覆: 119
+2
2019年11月理大發生衝突,有人及後發起反包圍警方行動,在油麻地一帶與警方對峙,大批示威者被捕。當中10人被控暴動罪,

法官辛苦你了  最緊要全部入晒冊

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20230311/bkn-20230311122559117-0311_00822_001.html

仲有幾千人未繩之以法,辛苦了

判刑可接受, 不過仍然仲有改善空間, 如果可以判到70個月以上, 咁就會更理想。

曱甴抵 L 死

今次5年起錶咁重手

雖然破唔到藤條打人判7年既紀錄,但這次判刑都甚有阻嚇性。 甴甴可以係倉底同首粥過返幾個新年

多謝法官,將暴徒繩之於法,還守法市民公道

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-3-11 12:48 發表

判刑可接受, 不過仍然仲有改善空間, 如果可以判到70個月以上, 咁就會更理想。
判刑合理,不過對於年輕罪犯經常被判入教導所,我就認為太輕,應該照樣判入監房

今次個女被告犯事時15碎,又肯認罪,判入教導所,我勉強接受喇

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2023-3-11 13:14 發表

判刑合理,不過對於年輕罪犯經常被判入教導所,我就認為太輕,應該照樣判入監房
根本好多呢類曱甴case就唔可以判3C, 一定要判坐監, 咁先有阻嚇作用。

又有10隻曱甴可以入去享受免費的一日三餐兼住宿

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2023-3-11 13:10 發表

多謝法官,將暴徒繩之於法,還守法市民公道
都多謝警察,捉到班曱甴為香港人報仇

繼續拉,唔使手軟,係街,網上見到一樣唔好放過,影低交比國安

引用:
原帖由 9big 於 2023-3-11 12:36 發表

2019年11月理大發生衝突,有人及後發起反包圍警方行動,在油麻地一帶與警方對峙,大批示威者被捕。當中10人被控暴動罪,

法官辛苦你了  最緊要全部入晒冊
...
突破5年!

絕對喜慶!

抵暖死!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]