• 瀏覽: 5,363
  • 回覆: 32
+2
第95屆奧斯卡金像獎頒獎禮將於2023年3月12日舉行,據報烏克蘭總統澤連斯基希望在頒獎禮亮相的要求遭拒,是連續第二年被奧斯卡拒絕。 據美國媒體《綜藝》(Variety)獨家報道,「奧斯卡拒絕烏克蘭總統澤連斯基出現在直播畫面上的請求」。 報道指出,過去一年澤連斯基受到各類頒獎典禮、電影節甚至紐交所的歡迎。但在最令人渴望的奧斯卡頒獎典禮上,「這位烏克蘭領導人遭到了冷遇」。 目前尚不清楚今年頒獎典禮拒

據美國媒體《綜藝》(Variety)獨家報道,「奧斯卡拒絕烏克蘭總統澤連斯基出現在直播畫面上的請求」。
報道指出,過去一年澤連斯基受到各類頒獎典禮、電影節甚至紐交所的歡迎。但在最令人渴望的奧斯卡頒獎典禮上,「這位烏克蘭領導人遭到了冷遇」。
目前尚不清楚今年頒獎典禮拒絕澤連斯基的理由,不過,該獎傳統上更傾向於關注電影製作界的貢獻,並迴避可能的政治因素。

宅男C雞都係起自己屋企繼續打飛G, Oscar都無收廣告費, 點解要幫你宣傳同向歐盲美帝乞錢?

新聞來源連結:
https://www.stheadline.com/world-live/3207929/據報奧斯卡頒獎禮連續第2年拒絕澤連斯基亮相

司機日日做緊戲,都無得上台講幾句

世一影帝都冇得上奧斯卡

容許我問一問,點解要畀佢亮相,佢對奧斯卡和電影業有乜貢獻,做咗總統後還有無參與電影演出

呢啲場合人家畀面就邀請你出席,點會自己話要求出席咁面皮厚㗎

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2023-3-11 10:34 發表

容許我問一問,點解要畀佢亮相,佢對奧斯卡和電影業有乜貢獻,做咗總統後還有無參與電影演出

司機做咗總統後,參與文宣演出同參與電影演出差不多啫。 
不過可能演技差,製作水平低,所以奧斯卡唔睬佢。

最佳男主角,配角,導演,美指…佢乜都贏晒,比佢上邊有競爭性

痾屎car親民煮黨,應該支持司基先岩數,唔通籠裡雞作反?

私基 d 戲太屎了,呃唔到班「專業評審」,所以奧斯卡 唔比佢上台,廢事比條 柒能私基 騎劫扮獎禮,變為政治表演場舞台,令奧斯卡蒙羞呢!

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2023-3-11 09:49 發表

第95屆奧斯卡金像獎頒獎禮將於2023年3月12日舉行,據報烏克蘭總統澤連斯基希望在頒獎禮亮相的要求遭拒,是連續第二年被奧斯卡拒絕。 據美國媒體《綜藝》(Variety)獨家報道,「奧斯卡拒絕烏克蘭總統澤連斯基出現在直播畫面上的請求」。 報道指出,過去一年澤連斯基受到各類頒獎典禮、電影節甚至紐交所的歡迎。但在最令人渴望的奧斯卡頒獎典禮上,「這位烏克蘭領導人遭到了冷遇」。 目前尚不清楚今年頒獎典禮拒 ...
納粹小丑做戲太爛...

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2023-3-11 10:34 發表

邊個話佢無貢獻?烏賊國都拍唔少文宣片㗎🤭🤭

俾個最poor guy男主角獎佢就得啦

引用:

司機日日都演緊戲

舊年,美國演員辛潘(又譯西恩潘)話,如果奧斯卡拒絕司機亮相,會熔咗自己攞咗嘅奧斯卡金像。(佢好似攞過兩次。)
結果冇熔到。今年會唔會兌現呢?

戲子佬小丑私機未夠班

好幾年前的奧斯卡,
變咗反侵大會,
再高尚的明星,
都站在台上大叫Fock Donald Trump,
場面真夠滑梯。

主題標籤 #烏克蘭
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]