• 瀏覽: 3,856
  • 回覆: 29
政府宣布,下月16日向合資格市民發放首期3000元電子消費券,市民毋須登記,金額會存入之前登記的儲值支付工具,餘下的2000元會在7月16日發放。 首期消費劵不容許轉換儲值支付工具。如果市民的帳戶失效或遺失,需要在本月29日或之前,更新支付工具的帳戶。 透過不同入境計劃來港居住及升學的人士,將可獲發...

正呀!我諗住換手機啦,時間啱啱好,多謝波波 👍

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1691415-20230310.htm?spTabChangeable=0

RTHK  政府宣布,下月16日向合資格市民發放首期3000元電子消費券,市民毋須登記,金額會存入之前登記的儲值支付工具,餘下的2000元會在7月16日發放。

首期消費劵不容許轉換儲值支付工具。如果市民的帳戶失效或遺失,需要在本月29日或之前,更新支付工具的帳戶。

透過不同入境計劃來港居住及升學的人士,將可獲發半額消費劵。

財政司司長陳茂波預計,今年消費券計劃可提振經濟 0.6個百分點,又重申消費券作為恆常計劃並不可行,明年會否再派要審時度勢。

買金飾

派得咁唔願意咪派啦~吊

支持下年繼續派

引用:
原帖由 0987654 於 2023-3-11 07:24 發表

派得咁唔願意咪派啦~吊
咁不滿,就咪攞啦,吊

引用:
原帖由 andonlyu 於 2023-3-11 08:09 發表

咁不滿,就咪攞啦,吊
我大L把錢,駛都駛唔晒

引用:
原帖由 s336990 於 2023-3-11 07:59 發表

你可以唔攞架
派嘢俾人梗係要開開心心,如果聖誕老人黑口黑面去派禮物唔俾人吊就奇。

引用:
原帖由 0987654 於 2023-3-11 07:24 發表

派得咁唔願意咪派啦~吊
應該都係派埋最後今次, 出年好大機會唔會再派。

政府敢吾派咩

引用:
原帖由 s336990 於 2023-3-11 08:42 發表

講到你用支槍指住政府唔到佢唔服從咁
控制慾衝出個mon
好在19暴動小黃人失敗,否則香港變人間地獄
識分析嘛,小小數目,簡簡單單,就可以買下人心,我睇死佢出年又派

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]