• 瀏覽: 3,483
  • 回覆: 15
中美之間政治關係的緊張和不信任,已經波及普通華人生活,普通置產者不過是兩強相爭中的無辜受害者。作者:伍國,美國阿勒格尼學院(Allegheny Col

買美國樓及地咁危險都去買?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/國際分析/875806/美國多州擬禁中國人買房產-房地產限購法案凸顯中美對峙

我好想睇吓美國夠唔夠膽通過法案禁止中國買美債。

不如試下中國境內唔准用 google、唔准用apple,睇下邊個爽D

國內卡都用唔到google同youtube。

引用:
原帖由 大滾友 於 2023-3-10 17:24 發表

不如試下中國境內唔准用 google、唔准用apple,睇下邊個爽D
乜除左香港澳門之外,中國境內其他地方可以用Google 咩?

引用:
原帖由 一家團聚 於 10-3-2023 17:38 發表

乜除左香港澳門之外,中國境內其他地方可以用Google 咩?

香港澳門都係中國不可分割一部份,希望中國全境都禁曬

咁係唔係種簇歧視

禁買無壞
充公咗仲衰

引用:
原帖由 一家團聚 於 2023-3-10 17:38 發表

因google 唔肯依中國法將server 擺係中國!

隨着西方國家國力下降, 白人至上主義再次惡化.

希特勒價值觀復活.

引用:
原帖由 楚曉 於 2023-3-10 17:42 發表

白人至上主義.

希特勒價值觀 2.0.
唔俾中國人買啫,可以俾華人華裔買噃。

中國人買?No way!

引用:
原帖由 denniscwip 於 2023-3-10 17:23 發表

我好想睇吓美國夠唔夠膽通過法案禁止中國買美債。
日本, 中國係老美債券大買家.
禁咗就冇錢去世界攪破壞.

咁解老尾唔限制中國人買i瘋!

唔俾買咪仲好,買了將來可能被充公。

自己人接曬火棒咪好囉!特別照顧中國人

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]