• 瀏覽: 26,536
  • 回覆: 106
  • 追帖: 2
+6

【消費券2023/財政司司長陳茂波/合資格消費/PayMe/BoC Pay/八達通/Alipay HK 支付寶/ WeChat Pay/Tap & Go】
政府將連續第三年派發消費券,合資格永久居民可獲發5,000元,並分為兩階段派發。首階段消費劵按照去年的準則,即繼續沿用八達通、AlipayHK、WeChat Pay HK、Tap&GO、PayMe及BoC Pay,共六間營辦商發放消費券。

財政司司長陳茂波今午(10日)舉行記者會公布詳情,署理政府資訊科技總監黃志光、財政司司長私人辦公室政策統籌主任李文成亦會出席。

其實佢反正都係派,真係好想佢一次過派哂5000蚊畀香港市民唔好分2次咁煩~~

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/875757/消費券2023-陳茂波下午公布-5000消費券發放時間-最快4月有得拎

成日派  
留返啲錢明日大嶼好喎

新符合資格人士,幾時開幾可以登記?

$5000 better than nothing

引用:
原帖由 silverseven 於 2023-3-10 15:41 發表

$5000 better than nothing
又有錢派,搞到班移英L嬲死你

首期4.16派,第二期7.16派

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-3-10 16:06 發表

首期4.16派,第二期7.16派

幫補下, 好過冇

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-3-10 15:37 發表

成日派  
留返啲錢明日大嶼好喎
你可以唔攞啲

用來幫補搭下車

引用:
原帖由 johnchu777 於 2023-3-10 16:20 發表

你可以唔攞啲
抵受唔住最新卡拉ok既誘惑

引用:
原帖由 thanks橋 於 2023-3-10 15:36 發表

【消費券2023/財政司司長陳茂波/合資格消費/PayMe/BoC Pay/八達通/Alipay HK ...
唔鐘意咪申請唔要囉.

Good News 

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-3-10 15:37 發表

成日派  
留返啲錢明日大嶼好喎
應該取消明日大魚
每人再派多些

慶祝🪅老大滿票連任⋯馬上今晚起出街消費 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]