• 瀏覽: 41,168
  • 回覆: 148
  • 追帖: 1
+3
28歲名媛蔡天鳳Abby Choi遭殺害及肢解烹屍案,警方先後拘捕6人,其中前夫一家四口及一名遊艇公司職員已被落案起訴。消息指,再有一名女子涉嫌協助

28歲名媛蔡天鳳Abby Choi遭殺害及肢解烹屍案,警方先後拘捕6人,其中前夫一家四口及一名遊艇公司職員已被落案起訴。消息指,再有一名女子涉嫌協助罪犯,近日在內地被捕,今日(7日)上午被遣返香港及移交香港警方。疑犯會先被押往天水圍警署,稍後再轉交西九龍總區重案組人員接手。據悉,疑犯為前夫鄺港智的女性友人。

蔡天鳳碎屍案被告及被捕人士:
1.前家翁鄺球:被控謀殺罪,將於5月8日再提訊
2.前大伯鄺港傑:被控謀殺罪,將於5月8日再提訊
3.前夫鄺港智:被控謀殺罪,將於5月8日再提訊
4.前家姑李瑞香:被控妨礙司法公正罪,將於5月8日再提訊
5.前家翁情婦伍姓女子:涉嫌協助罪犯,獲准保釋候查
6.遊艇公司職員林舜:被控協助罪犯,獲准保釋候訊

佢哋智商有幾低先會覺得自己真係可以走得甩?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/874419/蔡天鳳案-消息-前夫女友人涉協助罪犯內地落網-將移交香港警方

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2023-3-7 12:04 發表

28歲名媛蔡天鳳Abby Choi遭殺害及肢解烹屍案,警方先後拘捕6人,其中前夫一家四口及一名遊艇公司職員已被落案起訴。消息指,再有一名女子涉嫌協助

...
會唔會係前夫新歡?

引用:
消息指,再有一名女子涉嫌協助罪犯,近日在內地被捕,今日(7日)上午被遣返香港及移交香港警方。
港人成日都麻煩國內同胞既

引用:

...
香港納稅人又要養多一條廢柴垃圾

引用:

...
係因為家人短時間內報警先至拉到,仲有好快鎖定佢大伯行蹤,如果俾多一兩日佢哋,條屍碎完送埋去推填區,證據扔埋落海,你真係以為咁易鋤到佢哋入。呢家人絕對唔蠢,專業過頭添

引用:
原帖由 多時啦是傻 於 2023-3-7 12:08 發表

會唔會係前夫新歡?
條友離左婚又大把錢(收收埋埋都400萬),又唔洗做大把時間,點會無女

越拉越多 搵唔到全屍就拉多啲人湊數

天網恢恢

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 7-3-2023 12:04 發表

...
當年歐陽炳強都可以無人証物証,僅用客觀鑑証,便殺人罪名成立。
唔通今次唔得?

waiting to see more

野味團再會吧.....

呢條女又係咩角色

引用:
原帖由 ANTONIO1 於 2023-3-7 12:41 發表

當年歐陽炳強都可以無人証物証,僅用客觀鑑証,便殺人罪名成立。
唔通今次唔得?
當年無黑媒及黃法官!

村屋業主可民事訴訟六位人士

拉左六個,仲有第七個內地落網,好龐大的人渣殺人組織。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]