• 瀏覽: 35,318
  • 回覆: 257
+3
日本新一代H3運載火箭今早發射失敗。

日本新型主力火箭H3,早上在鹿兒島縣種子島宇宙中心發射升空,原定運載地球觀測衛星送上軌道,但火箭離開發射台後,二級發動機懷疑未能成功點火,日本宇宙航空研究開發機構以預計無法完成任務為由,向火箭發送自毀指令。

H3火箭上月亦曾發射失敗,在主發動機點火後,固體火箭推進器點火失敗,火箭未能離開發射台。

根本就未夠班,充大頭鬼

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/com ... m?spTabChangeable=0

陳嘉欣very靚女
㗎頭做咗咁多陰質嘢,報應一個接一個!
俾尾狗核爆完仲要做跟尾狗,點會有運行?

垃圾

要成功,首先要學識「三、二、一,點火!」

落後國家,正常。 

再接再勵,使多啲錢係呢啲失敗項目,對日本人係福氣。

引用:
原帖由 星仔走天涯 於 2023-3-7 11:51 發表

日本新一代H3運載火箭今早發射失敗。

日本新型主力火箭H3,早上在鹿兒島縣種子島宇宙中心發射升空,原定運載地球觀測衛星送上軌道,但火箭離開發射台後,二級發動機懷疑未能成功點火,日本宇宙航空研究開發機構以預計無法完成任務為由,向火箭發送自毀指令。

H3火箭上月亦曾發射失敗,在主發動機點火後,固體火箭推進器點火失敗,火箭未能離開發射台。

根本就未夠班,充大頭鬼

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1690833-20230307.htm?spTabChangeable=0
上個月日本仔話冇原地爆炸都唔算失敗

今次彈起咗不過要自爆

引用:
原帖由 金光大盜 於 2023-3-7 12:15 發表

今次彈起咗不過要自爆
連止蝕既機會都無,直接自爆

差勁.

加油日本,屢戰屢敗^^

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2023-3-7 12:49 發表

已經燒咗百幾億,邊個話日本經濟差?
勝在大班鄉民幫鄉下回血

日本市民: 我搵到食理得你火箭爆炸
中國內地市民: 搵唔到食我識飛都無用啦

㗎仔嘢真係越來越唔掂

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]