• 瀏覽: 13,582
  • 回覆: 75
+2
引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2023-3-2 20:01 發表

美國國防部次長卡爾周二(2月28日)披露,烏克蘭曾要求美國提供128架不同型號第4代戰機,包括F15、F16及F18。惟...

烏克蘭說要百多架戰機, ...
烏克蘭就當係送,  但老美就當係賣. 
烏克蘭應該唔會有錢找數...之後最多割地割資源黎還...
但都已經係好耐之後既事...依家送左D戰機過去. 雖然可以亂開大條數. 
但始終只可以慢慢先收得返..
反而賣比其他國家仲可以即刻袋錢. 仲有每年既保養費呢!?

先俾a10配合豹2反攻

引用:

美國國防部次長卡爾周二(2月28日)披露,烏克蘭曾要求美國提供128架不同型號第4代戰機,包括F15、F16及F18。惟...

烏雞都傻嘅,啱啱美國先話俾臺灣F16戰機同埋導彈,問菜婆咪得囉,分分鐘唔使錢仲送埋去屋企!連人帶飛機,菜婆陪埋司機上床訓覺砌埋都仲得。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2-3-2023 20:01 發表

美國會叫歐洲賣手上舊戰鬥機俾烏克蘭,然後歐洲再向美國買新戰鬥機補充  

因為..............歐洲有錢找數,烏克蘭冇錢找數

值幾多錢?獅子澤胃口真大。

送定買
後者,48小時即交貨

點解唔喺100,120,130㗎
而喺128㗎甘精準
唔通同老尾軍火商講咗數
C基賣C忽都唔掂

引用:
原帖由 chowcn 於 2023-3-3 18:17 發表

值幾多錢?獅子澤胃口真大。
一架戰機一般值幾千萬美元,所以128架值幾十億美元。
司機已經變成獅基,獅子大開口。

128???咁不如888啦

引用:
原帖由 ndslwii 於 2023-3-3 11:01 發表

突然覺得烏克蘭同俄羅斯係夾埋玩美國
死咁多人!應該唔會!如果係咁,好可能玩埋中國

引用:
原帖由 yung323 於 2023-3-3 00:58 發表

美國呢步棋損耗歐俄戰力孤立中國,做就自己軍火商發大財。好屈機
換個角度睇中國隔岸觀火都唔錯

引用:

相金先惠,格外留神;有拖冇欠,就快趕瘟神呢?完全係商業決定呢?

引用:
原帖由 chaolininin 於 2023-3-2 22:25 發表

提供F4,F104囉
欠X佐去
比D二戰
P51
算數

維持一個戰機部隊要唔少錢,後勤支援好重要,所以比架戰鬥機烏雞都嘥氣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]