• 瀏覽: 47,807
  • 回覆: 289
  • 追帖: 1
+2
新冠疫情退散,旅遊業漸漸復甦,相隔3年港人開始報復性旅遊,紛紛「返鄉下」去日本觀光購物。最近有網民在遊日後發帖,分享自己在飛機上的所見所聞

香港真係好多自私既人
由連登仔講到衰過大陸人就更加諷刺,唔好剩係怪大陸人搶得就搶

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/開罐/871756/港人去日本旅行盡見劣根性-全飛機塞爆一手信-網嘲-衰過大陸客

唔止日笨,飛去泡菜國班鄉港人都係一9樣

On膠膠,已經冇互送手信N年。

好多香港人都係咁架啦,根本日本人都唔想做香港人生意,要求多多又孤寒,又以為自己係大爺,佢地做緊嘅野同內地客來香港買野走都係一樣。

引用:
原帖由 怒風 於 2023-3-2 17:22 發表

好多香港人都係咁架啦,根本日本人都唔想做香港人生意,要求多多又孤寒,又以為自己係大爺,佢地做緊嘅野同內地客來香港買野走都係一樣。
ching,點解港人可以壞到咁既程度!?

前世未食過士多啤梨咩

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-3-2 17:23 發表

公平d講,全世界都越黎越多咁既人。

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-3-2 17:23 發表

不樓都西

鄉下仔唔識鄉下話

土生港人都多賤人
ps. 我都是土生

士多啤梨水貨客

引用:
原帖由 將軍抽兵! 於 2023-3-2 17:13 發表

新冠疫情退散,旅遊業漸漸復甦,相隔3年港人開始報復性旅遊,紛紛「返鄉下」去日本觀光購物。最近有網民在遊日後發帖,分享自己在飛機上的所見所聞

香港人應該唔鍾意買手信
可能係新香港人
又係冇真實資料,看圖作文,同曱甴一樣

引用:
原帖由 怒風 於 2023-3-2 17:22 發表

就算係香港......成日都見香港人無理取鬧, 少少野發x晒癲lor

引用:
原帖由 reddogdog 於 2023-3-2 17:24 發表

前世未食過士多啤梨咩
日本d士多啤梨係好食

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]