• 瀏覽: 4,839
  • 回覆: 27
【Now新聞台】口罩令即日起撤銷,不過,大部分人都繼續戴口罩,有人指為安全起見會先觀察一段時間。在機場,旅客歡迎取消口罩令,雖然本港較遲放寬,但仍然是好轉變。

除咗在醫院診所, 今天出街不用戴口罩了, 好舒服啊!感謝政府一路以來對市民的防疫關顧。🙏👍🤭🤗👻😘🥰

新聞來源連結:

http://news.now.com/home/local/player?newsId=509054

成櫃口罩,唔用埋去,等吽蟲咩

提示: 違規內容已被屏蔽
好多港女個鼻好柒,一除口罩班女神唔見晒

戴口罩一向都好舒服
又可以預防到街上面d臭人 打乞痴人 腰鼻屎人 既最保護方法
不過原來今日先知d黃甴覺得自己受苦左三年 上網到處話自己好 free

我見很多口罩專門店都拍烏英, 照計政府應向這些店老板和員工作出補償, 唔駛人地咁傷吖!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 天生浪漫的留言 於 2023-3-1 18:47 發表

戴口罩一向都好舒服
又可以預防到街上面d臭人 打乞痴人 腰鼻屎人 既最保護方法
不過原來今日先知d黃甴覺得自己受苦左三年 上網到處話自己好 free
人地反政府都要忙裡偷閒咁係某唐樓後樓梯抽插,口罩既野,梗係唔free啦

帶唔帶自己選擇最好,唔使講人地乜乜

引用:
原帖由 soviso 於 2023-3-1 19:15 發表

人地反政府都要忙裡偷閒咁係某唐樓後樓梯抽插,口罩既野,梗係唔free啦
佢地匿埋入去深水埗麥當勞用部破爛手機上香討打飛機,渣住杯狗都唔飲既Mccafe,當自己去左英國架啦

引用:
原帖由 Lotus6268 於 2023-3-1 19:12 發表

我見很多口罩專門店都拍烏英, 照計政府應向這些店老板和員工作出補償, 唔駛人地咁傷吖!
自然會被淘汰或轉型
一雞死一雞鳴
化妝品、美容生意又大增啫

引用:
原帖由 天生浪漫的留言 於 2023-3-1 19:19 發表

佢地匿埋入去深水埗麥當勞用部破爛手機上香討打飛機,渣住杯狗都唔飲既Mccafe,當自己去左英國架啦
唔好咁啦 ,人地冇錢唔通拿人地d網上相晒野都唔得咩,仲有件人棍話自己有3層樓,唔通又話你知咩

引用:
原帖由 123火車頭 於 2023-3-1 19:16 發表

帶唔帶自己選擇最好,唔使講人地乜乜
師兄,有時唔係你諗就係,有好多人好鍾意自己諗就係,仲要人地認同,和應,支持 ,唔啱聽既話知你訓入官材都要比人拿返出黎碎骨煲湯。

口罩只係做樣

引用:
原帖由 soviso 於 2023-3-1 19:22 發表

唔好咁啦 ,人地冇錢唔通拿人地d網上相晒野都唔得咩,仲有件人棍話自己有3層樓,唔通又話你知咩
我都知佢地其實好很慘
戴口罩又好似代表支持新冠唔係一般發燒感冒
唔戴呢又好似違背左出糧比佢地既老尾主人話中國疫情反彈  要預防中國人
佢地衣家真係兩頭唔到岸  遲早精神分裂

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]