• 瀏覽: 34,885
  • 回覆: 321
+4
本港今日起全面撤銷「口罩令」,於今早上班上學繁忙時間,仍有不少市民佩戴口罩。其中於港鐵站月台,大部分乘客均有戴口罩。

今早坐港返工,目測是 9 成人仍然帶口罩,包括本人。

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20230301/s00001/1677637341845/終撤「口罩令」-不少人續戴口罩

你有你戴嘅自由
我有我呼吸新鮮空氣權利
各不相干

市民真係好聽政府話,自由選擇戴與不戴

口罩令解除之後證明咗一樣嘢
香港人羊群心理

引用:
原帖由 tongchunyu 於 2023-3-1 10:51 發表

香港人羊群心理
係咪見人唔戴就唔戴咁羊群啊 ching

引用:
原帖由 tongchunyu 於 2023-3-1 10:51 發表

香港人羊群心理
我相信無人出街之前去check下街上的人有冇戴口罩

照戴口罩

點知仆街尾蟈會唔會整隻新變種病毒害人

今日返工坐巴士加港鐵, 全程無戴口罩, 爽。
繼續戴個啲人請繼讀戴, 唔好唔戴。多得你地繼續戴,我就可安心唔戴。

戴唔戴口罩可以自由選擇
自己決定點都好過硬性規定

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2023-3-1 11:09 發表

今日返工坐巴士加港鐵, 全程無戴口罩, 爽。
繼續載個啲人請繼讀戴, 唔好唔戴。多得你地繼續戴,我就可安心唔戴。
今日戴,過兩日唔戴嘅會令你不安心嗎?😂

引用:
原帖由 鼠貓 於 2023-3-1 11:26 發表

今日戴,過兩日唔戴嘅會令你不安心嗎?😂
以香港人怕死, 羊群心理, 執輸行頭慘過敗家呢幾種心理質素, 我好相信, 今日戴0既人, 未來都會照樣戴

引用:
原帖由 kkk168 於 2023-3-1 10:49 發表

本港今日起全面撤銷「口罩令」,於今早上班上學繁忙時間,仍有不少市民佩戴口罩。其中於港鐵站月台,大部分乘客均有戴口罩。

今早坐港返工,目測是 9 成人仍然帶口罩,包括本人。

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20230301/s00001/1677637341845/終撤「口罩令」-不少人續戴口罩
🤔我等4月派埋5000消費卷先除罩…

5000消費卷=5000醫療卷

😂先派5000再叫你除罩….中了招就用果5000蚊睇醫生吃藥….

如果今年唔派5000…班老人家或窮人真係無錢買藥食或見醫生。

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2023-3-1 11:49 發表

🤔我等4月派埋5000消費卷先除罩…

5000消費卷=5000醫療卷

😂先派5000再叫你除罩….中了招就用果5000蚊睇醫生吃藥….

如果今年唔派5000…班老人家或窮人真係無錢買藥食或見醫生。
😂其實我準備好用果5000蚊買傷風咳藥水食…

錢未到手的就唔除!😂

問你怕未?

😂我算死草!

提示: 違規內容已被屏蔽
冬天我會繼續戴,因為戴咗呢3年,真係未試過有傷風感冒。
不過夏天就真係好難頂,到時多數唔戴。

主題標籤 #口罩 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]