• 瀏覽: 63,928
  • 回覆: 465
  • 追帖: 1
+23
日本人立食就唔奇怪?

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2023-3-1 09:35 發表

曾經受內地團逼爆民居問題困擾的土瓜灣區,驚現「紅帽兵團」當街聚集吃兩餸飯奇景!該批為數約30人、戴上紅色團帽的內地團友,被目睹當街吃「團餐

...
香港人立食⋯⋯高尚
大陸人立食⋯⋯乞衣
呢啲就係果啲天才嘅邏輯 
個人同樓主諗法一樣,無乜特別,二餸飯都唔平。

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2023-3-1 09:35 發表

曾經受內地團逼爆民居問題困擾的土瓜灣區,驚現「紅帽兵團」當街聚集吃兩餸飯奇景!該批為數約30人、戴上紅色團帽的內地團友,被目睹當街吃「團餐

...
總領事刀食兩餸飯 
官方英文叫"2-Dish Rice"

原文網址: 兩餸飯外交?美國駐港澳總領事幫襯兩餸飯!伍家謙留言數必食推介 | 香港01 https://www.hk01.com/article/831619?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

可以立例禁止這些團

引用:
原帖由 威廉PO 於 2023-3-1 09:41 發表

拿拿淋吃完盒兩餸飯,然後花十多二十萬買隻名錶。。。香港人,酸死了吧。🤭
垃圾錶

香港街頭又再出現低價團,旅監局喺咪需要大力整頓下呢種歪風呢?

呢 3 年,兩餸飯已經是本港的特式。

引用:

...
基層體驗團

體驗腥港市民實際生活慘況.......

兩餸飯是香港特色,旅客當然要感受。

好撚過比高價住一晚酒店性價比高啦

平價水魚購物團
不買就是賺

月頭就食兩餸飯 ??

食完跟導遊去指定舖頭比人劏。

香港特色兩餸飯,旅程必試!否則他日成為無機會!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]